Antena 3 Politică Declarație șocantă a liderului PSD, Liviu Dragnea: „PSD-ul este o țintă. Când partidul nu poate fi bătut cu arme politice, soluția este distrugerea acestuia, adică eliminarea liderului"

Declarație șocantă a liderului PSD, Liviu Dragnea: „PSD-ul este o țintă. Când partidul nu poate fi bătut cu arme politice, soluția este distrugerea acestuia, adică eliminarea liderului"

19 Sep 2017   •   23:27
Declarație șocantă a liderului PSD, Liviu Dragnea: „PSD-ul este o țintă. Când partidul nu poate fi bătut cu arme politice, soluția este  distrugerea acestuia, adică  eliminarea liderului"
Sursa foto: FOTO: Agerpres

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al PSD, a afirmat marți că PSD reprezintă „o țintă" pentru adversari și, atunci când partidul nu poate fi „bătut cu arme politice", constituționale, soluția este „distrugerea acestuia", adică „eliminarea liderului".

„Au fost mulți membri PSD, alții din conducere, alții pe lângă, cărora li se inoculase ideea „nu se acceptă un PSD mai mare de 20%, pentru că este un partid prea puternic, țara devine prea stabilă și nu este agreată această situație. Și asta n-o scot din cărți, mulți colegi o știu. Și Vali Zgonea regretă că s-a lăsat păcălit. S-a încercat atunci să fie făcut instrument de către unii, eu am înțeles că a înțeles. E dureros pentru el că a înțeles cu costuri, dar eu sper să îi fie bine lui Vali, pentru că am senzația că se dorește să fie pedepsit pentru că n-a reușit planul atunci. Deci miza este PSD-ul. Când nu poți să bați PSD-ul cu arme politice, constituționale, legale — și este foarte greu de bătut, pentru că s-a consolidat un eșantion mare de populație—, îți rămâne doar un singur lucru, și anume să-l distrugi. Cum să-l distrugi? Eliminând liderul, atacând liderul, cu instrumente judiciare și cu instrumente și acțiuni de poliție politică vizibile", a afirmat Dragnea la o emisiune TV.

El susține că „nu sunt comploturi în PSD", pentru că membrii de partid au înțeles din 2016 că arma principală este liantul, unitatea partidului.

„În schimb sunt oameni care de-a lungul anilor au practicat tot felul de manipulări și încearcă și acum să se reeșapeze", a adăugat Dragnea referindu-se la Viorel Hrebenciuc.

Liderul PSD nu crede că Adrian Țuțuianu a fost parte a unei conspirații, ci „a făcut o greșeală foarte mare, lăsându-se păcălit probabil sau fiind neglijent, lăsând să iasă un comunicat de presă care putea să arunce în aer guvernarea. Putea să producă o stare de instabilitate în armată și nu numai, în întreaga societate, și o temere foarte mare că statul român nu mai are bani să-și plătească ofițerii, subofițerii și toți lucrătorii din armată. În minutul în care a ieșit comunicatul, Adrian Țuțuianu avea niște întâlniri oficiale", a explicat Dragnea.

Președintele Camerei a acuzat existența „multor practici similare anilor '50", deși, spune el, nu a trăit în acei ani.

„Noi tot vorbim despre sistem. Sistemul în sine, în teorie, nu este un lucru rău. (...) Noi de fapt ne referim la un grup de oameni care conduc niște instituții din sistemul public și care le conduc prin metode care țin de un regim de poliție politică. (...) Este o obsesie, nu este niciun dubiu (n.r. — a lichidării lui). Știu multe cazuri de oameni care au fost chemați, cu care nu am vorbit în viața mea, și care îmi trimiteau prin cunoștințe comune că, fiind citați ca martori sau suspecți din diverse cazuri, invariabil erau întrebați 'spune și despre Dragnea ceva ", a susținut liderul PSD.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close