Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă este noul premier desemnat de Klaus Iohannis

Nicolae Ciucă este noul premier desemnat de Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni că l-a desemnat premier pe Nicolae Ciucă. Acesta a fost propus de coaliția formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale.

Nicolae Ciucă este noul premier desemnat de Klaus Iohannis
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    22 Noi 2021   •   14:07

”Am constatat că în Parlament s-a format o majoritate solidă, o majoritate din care fac parte PNL, PSD, UDMR și grupul minorităților. 

Reprezentanții acestei majorități au dorit să vină împreună la consultări, am acceptat și în acest format am avut o discuție pe care o consider foarte bună. 

Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o.

În consecință în desemnez pe domnul Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală și pentru a se prezenta în fața Parlamentului României pentru votul de încredere!”, sunt declarațiile lui Klaus Iohannis, imediat după încheierea consultărilor. 

Ce promite premierul Nicolae Ciucă

Cetățenii români așteaptă de la noi stabilitate și soluții, spune Nicolae Ciucă, premierul desemnat.. El precizează că programul de guvernare prevede un procent semnificativ pentru investiții și măsuri sociale.

„În ultimele zile am lucrat împreună cu celelalte partide să putem să agregăm un program de guvernare și să se constituie o coaliție solidă, astfel încât să putem realiza un guvern care să asigure stabilitatea țării. Cetățenii români așteaptă de la noi stabilitate și soluții pentru a fi în măsură să rezolvăm efectele produse de pandemie, criză energetică și să avem un program care să fie în măsură să pună în aplicare deciziile pentru implementarea PNRR”, spune premierul desemnat, Nicolae Ciucă.

„Este cât se poate de evident că este pentru prima dată când în programul de guvernare avem un procent substanțial pentru tot ceea ce înseamnă derularea unui proiect de investiții solide și foarte bine aplicate, precum și un program de măsuri sociale. Sperăm ca începând de joi să ne putem apuca serios de treabă”, conchide Ciucă.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close