Antena 3 CNN Politică Declaraţiile de avere ale Elenei Udrea, incomplete şi contradictorii

Declaraţiile de avere ale Elenei Udrea, incomplete şi contradictorii

Declaraţiile de avere ale Elenei Udrea, incomplete şi contradictorii
Sursa foto: udrea
03 Aug 2009   •   23:03

Declaraţiile de avere depuse de ministrul Turismului, Elena Udrea, sunt completate în bătaie de joc, scrie Jurnalul Naţional în ediţia online. Printre greşeli voite sau nu, aflăm că Elena Udrea a cumpărat acţiuni la o firmă la care apare titular când ea, când soţul său, Dorin Cocoş. De asemenea, a reuşit să obţină un alt termen de scadenţă pentru un credit după ce instituţiei bancare i s-a făcut reclamă într-un clip de promovare turistică a României.

Elenei Udrea îi merge bine ca Ministru al Transporturilor. Din declaraţia sa de avere depusă pe 10 iunie, aflăm că şi-a sporit avuţia cu acţiuni la firma Clamari Impex SRL, care se ocupă cu închirierea bunurilor imobiliare. Nu se poate înţelege însă cine este titularul companiei: ea sau soţul său, Dorin Cocoş. În timp ce ministrul se declară proprietar 100%, la Registrul Comerţului, firma aparţine lui Dorin Cocoş. Nici valoarea acţiunilor achiziţionate nu este clară. Potrivit declaraţiei de avere acţiunile au costat 27.500 .... dar nu este precizată moneda.

În legătură cu aceeaşi firmă apar neclarităţi şi în declaraţia de avere depusă anul trecut, în octombrie. Elena Udrea susţinea că de la această companie şi de la alte trei, ar fi obţinut dividende în valoare de două miliarde lei noi. O sumă astronomică. Ulterior a depus o declaraţie rectificativă, în care declara dividende de ... două milioane de lei noi.

După cum completează documentele, Elena Udrea pare că nu reţine exact de la ce firme încasează dividende şi nici de la cine se împrumută. În ultimele trei declaraţii succesive, face confuzii asupra denumirii unei astfel de firme. De asemenea, Udrea şi-a amintit abia acum, că anul trecut a împrumutat de la Dinu Pescariu suma de 200.000 de lei, bani pe care trebuie să îi dea înapoi până anul viitor.

Udrea nu dă detalii corecte nici în ceea ce priveşte proprietăţile sale. Scrie că deţine împreună cu soţul său, cinci terenuri intravilane, din perioada 2006-2007, în suprafaţă de aproximativ 17.000 mp. Precizează adresa exactă doar a două dintre ele. Scrie că unul se află pe Strada Chopin, altul pe Str. C-tin Godeanu, iar al treilea în Sectorul 1 din Bucureşti.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Udrea Elena Udrea declaratii de avere
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close