Antena 3 CNN Politică Cât de bogați sunt cei care vor conduce România. Declarațiile de avere ale miniștrilor Cabinetului Grindeanu

Cât de bogați sunt cei care vor conduce România. Declarațiile de avere ale miniștrilor Cabinetului Grindeanu

Cât de bogați sunt cei care vor conduce România. Declarațiile de avere ale miniștrilor Cabinetului Grindeanu
de S.T.    |    04 Ian 2017   •   09:04

Miniştrii propuși să facă parte din cabinetul condus de Sorin Grindeanu nu se pot plânge de bani.

Ana Birchall, Sevil Shaiddeh şi Lia Olguţa Vasilescu sunt cei mai înstăriţi viitori miniştri.

Unii viitori miniștri dețin mai multe proprietăți, alții stau excelent la capitolul depozite bancare.

Lia Olguţa Vasilescu, propusă pentru ministerului Muncii, are bijuterii în valoare de 10.000 de euro, conform ultimei declarații de avere. Nu are bunuri imobiliare și nicio mașină pe numele său. Are două depozite bancare în valoare de 6669 euro, respectiv 141 843 lei, un cont curent de 700 de lei și un cont de mandatar fiananciar de la campania electrorală de la locale în valoare de 50.000 de lei.

Florian Bodog - merge la Ministerul Sănătăţii. Este senator şi conform declaraţiei sale de avere deţine trei terenuri intravilane, împreună cu soţia, un apartament, în Oradea, două case, tot împreună cu soţia, una Bihor şi una în Ungaria. Are 22 de conturi curente şi depozite bancare şi un fond de investiţii.

Ionuţ Vulpescu, propus pentru Ministerul Culturii, conform declaraţiei sale de avere nu are nimic pe numele lui.

Teodor Meleşcanu, a fost ministru de externe în două guverne, deţine un teren agricol şi unul forestier, în Braşov, un aparatament în Bucureşti şi o casă în Chiajna, un autoturism cumpărat în 2006 şi ceasuri în valoare de 14.500 de euro.

Ana Birchall, este propusă pentru a prelua şefia Ministerului pentru Afaceri Europene, iar conform declaraţiei sale de avere deţine trei terenuri în Suceava, două apartamente în Bucureşti, o casă în Statele Unite, împreună cu soţul şi o casă de vacanţă la Suceava. Mai are bijuterii în valoare de 46.000 de euro şi un lingou de aur. În declaraţia sa de avere mai apar 13 conturi curente şi depozite bancare în euro, dolari şi lei.

Florin Iordache, propus acum pentru a conduce Ministerul de Justiţie, are conform declaraţiei de avare are un teren intravilan la Bragadiru, o casă de locuit tot în Bragadiru, un autoturism din 2013. Iordache nu are bijuterii şi nu are conturi bancare sau împrumuturi.

La rândul său, Toma-Florin Petcu, ministrul Mediului, deține două terenuri intravilane, unul de 5.000 mp și unul de 112 mp, în Giurgiu. De asemenea, are o casă de 122 mp în Giurgiu și un autoturism Dacia Duster din 2013.

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close