Antena 3 CNN Politică Decretul privind revocarea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății, publicat în Monitorul Oficial

Decretul privind revocarea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății, publicat în Monitorul Oficial

Decretul semnat de preşedintele Klaus Iohannis privind revocarea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii a fost publicat, miercuri, în Monitorul Oficial.

Decretul privind revocarea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății, publicat în Monitorul Oficial
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    14 Apr 2021   •   16:43

Voiculescu a fost revocat din funcţie de premierul Florin Cîţu. Prim-ministrul anunţa că interimar la conducerea MS va fi vicepremierul Dan Barna.

Totodată, şeful Executivului a demis-o pe Andreea Moldovan din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii.

Klaus Iohannis îi convoacă pe liderii partidelor din Coaliţie pentru a încerca să evite ruperea alianţei de guvernare

Preşedintele Klaus Iohannis i-a convocat, joi, la discuţii pe liderii formaţiunilor din Coaliţiei de guvernare, pentru a media scandalul uriaş dintre PNL şi USRPLUS în urma demiterii ministrului Vlad Voiculescu şi a secretarului de stat Andreea Moldovan de către premierul Florin Cîţu, spun surse Antena 3.

Mai mulţi lideri ai USRPLUS au cerut, miercuri, înlocuirea premierului Cîţu, în replică la demiterile pe care acesta din urmă le-a decis la Ministerul Sănătăţii.

Vlad Voiculescu revocat din funcție! Andreea Moldovan demisă din Ministerul Sănătății

Premierul Florin Cîțu: Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi.

Administrația Prezidențială anunță că președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul de revocare din funcția de membru al Guvernului a lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Revocarea a fost cerută de Florin Cîțu, după emiterea ordinului pentru schimbarea regulilor de carantinare

Ordinul de ministru al Sănătății care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, a fost publicat marți în Monitorul Oficial.

Documentul introduce un punctaj pe baza unei grile. Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori pot intra în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte. Pentru încetarea carantinei este prevăzut un singur criteriu, respectiv rata de incidență de sub trei cazuri la o mie de locuitori.

Premierul Florin Cîțu nu și-ar fi dat acordul pe ordin, conform unor surse guvernamentale.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close