Antena 3 CNN Politică Demisii în masă din ALDE. Sute de oameni părăsesc partidul lui Tăriceanu

Demisii în masă din ALDE. Sute de oameni părăsesc partidul lui Tăriceanu

Demisii în masă din ALDE. Sute de oameni părăsesc partidul lui Tăriceanu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    26 Mai 2017   •   14:51

Deputatul Damian Florea a anunţat că demisionează din ALDE împreună cu mare parte a organizaţiei Sector 6 şi că îl urmează pe Daniel Constantin şi pe "oamenii de bună factură din ALDE" într-un "nou episod politic". 

El a precizat vineri, pentru Agerpres, că îl vor urma aproximativ 260 de membri din cei 300 ai filialei. "E o organizaţie făcută pe structura fostului Partid Conservator”, a spus Damian Florea. 

”În urma deciziei Biroului Politic Executiv al ALDE de a propune excluderea deputatului Damian Florea din partid, organizaţia ALDE Sector 6 împreună cu organizaţia de tineret a decis să demisioneze astăzi din partid. Astfel, astăzi au demisionat din organizaţia de sector Cătălin Goagă, Dolghi Mariana, Gina Isvoranu, Adela Alexe, Cristian Toader, Cristi Floareş, cărora li s-au alăturat mai mulţi colegi, inclusiv organizaţia de tineret ALDE sector 6. Potrivit demisionarilor, aceştia şi-au manifestat deja adeziunea pentru proiectul politic anunţat de fostul co-preşedinte ALDE, Daniel Constantin", se arată într-un comunicat de presă, transmis vineri. 

Damian Florea a adăugat că demersului său s-a alăturat "singura organizaţie viabilă de pensionari a ALDE" din Bucureşti. 

"Ce se întâmplă astăzi în ALDE întrece orice imaginaţie, este o politică a epurărilor, o politică făcută numai de dragul funcţiilor. Nu am crezut niciodată că vom ajunge în această situaţie, în care abuzul şi minciunile conducerii să ia locul consensului. Vrem să facem politică în continuare, o vom face alături de Daniel Constantin pentru că noi credem că rostul unui partid politic este să dezbată intern şi să găsească soluţii la problemele cu care se confruntă cetăţenii, nu doar aici la Bucureşti ci în întreaga ţară. ALDE a eşuat lamentabil pe scena politică, după alegerile parlamentare. Drumurile noastre se despart astăzi în mod definitiv pentru că nu vrem să fim parte a abuzului. Mergem mai departe alături de Damian Florea şi de oamenii de bună factură din ALDE, într-un nou episod politic", susţin demisionarii în comunicat. 

Biroul Politic Executiv al ALDE a propus, miercuri, Delegaţiei Permanente a formaţiunii excluderea din partid a deputatului Damian Florea, "ca urmare a acţiunilor întreprinse de acesta, care au lezat imaginea partidului.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: ALDE demisie
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close