Antena 3 CNN Politică Deputaţii jurişti au respins cererea de suspendare a preşedintelui Camerei, Roberta Anastase

Deputaţii jurişti au respins cererea de suspendare a preşedintelui Camerei, Roberta Anastase

Deputaţii jurişti au respins cererea de suspendare a preşedintelui Camerei, Roberta Anastase
Sursa foto: Roberta Anastase
20 Oct 2009   •   16:13

Deputaţii din Comisia juridică au decis marţi, respingerea propunerii PSD şi PNL de a o suspenda pe o perioadă de 30 de zile pe preşedintele Camerei Deputaţilor, susţin surse parlamentare din cadrul acestui for. Desfăşurată cu uşile închise, şedinţa deputaţilor jurişti de astăzi a fost dedicată analizei acuzaţiilor formulate de către PSD şi PNL la adresa modului în care preşedinta Camerei a condus şedinţele de plen. Reprezentanţii celor două partide au cerut comisiei juridice să o sancţioneze pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, pentru modul "defectuos" în care aceasta a condus una dintre lucrările Camerei, în care se dezbătea raportul comisiei parlametare Udrea.

Solicitarea a fost respinsă în comisie cu nouă voturi "pentru", o abţinere şi 14 voturi "împotrivă". Deputaţii din comisia juridică au ajuns la concluzia că Anastase nu a încălcat Regulamentul şi nu se impune aplicarea unei sancţiuni pentru aceasta, a explicat marţi, votului comisiei preşedintele acestui for, democrat-liberalul Daniel Buda.

"Au fost 9 voturi pentru, o abţinere, 14 voturi împotriva suspendării, este un vot responsabil, dat de colegii noştri pentru situaţia prezentată de semnatarii petiţiei", a arătat Buda.

Deputatul PDL a reiterat faptul că "în urma unei cercetări minuţioase şi cu foarte multă responsabilitate", parlamentarii din comisia juridică au ajuns la concluzia că Roberta Anastase n-a încălcat regulamentul şi nu trebuie sancţionată.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Xi Jinping și Vladimir Putin anunță o nouă eră
x close