Antena 3 CNN Politică Deputatul Ion Stan rămâne cu interdicţia de a părăsi ţara

Deputatul Ion Stan rămâne cu interdicţia de a părăsi ţara

Deputatul Ion Stan rămâne cu interdicţia de a părăsi ţara
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Dec 2012   •   18:24

Deputatul Ion Stan rămâne cu interdicţia de a părăsi ţara, instanţa supremă respingând, joi, plângerea lui faţă de măsura preventivă luată de procurori în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influenţă , informează Mediafax.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au judecat joi, în şedinţă secretă, plângerea făcută de deputatul Ion Stan faţă de măsura interdicţiei de a părăsi ţara.
   
După deliberări, instanţa supremă a respins plângerea formulată de Ion Stan, astfel că acesta rămâne cu interdicţia de a părăsi ţara pe perioada cercetărilor.
   
La plecarea de la ICCJ, avocatul deputatului a arătat că deşi acesta are şase stenturi pentru afecţiunile cardiace de care suferă, nu a uzat de aceste considerente medicale. Avocatul a precizat că Ion Stan a dorit să-i fie ridicată interdicţia de a părăsi ţara ca o chestiune de principiu.
   
Totodată, avocatul a arătat că doreşte urgentarea cercetărilor în acest dosar şi trimiterea cât mai rapidă a cauzei la judecătorii ICCJ.
   
Acelaşi lucru l-a susţinut şi Ion Stan, arătând că vrea să fie trimis cât mai repede în judecată pentru a-şi dovedi nevinovăţia.
   
În 21 decembrie, Camera Deputaţilor a respins, prin vot, ridicarea imunităţii deputatului Ion Stan.
   
Preşedintele PSD, Victor Ponta, declara, după respingerea în plenul Camerei a ridicării imunităţii lui Ion Stan, că acesta nu mai poate face parte din PSD şi că soluţia, în urma votului deputaţilor ar fi ca acesta să demisioneze din Parlament.
   
Ulterior, deputatul Ion Stan şi-a anunţat demisia din PSD.

×
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close