Antena 3 CNN Politică Deputatul PDL Adrian Dragoş Ieftimie şi-a dat demisia din Parlament

Deputatul PDL Adrian Dragoş Ieftimie şi-a dat demisia din Parlament

Deputatul PDL Adrian Dragoş Ieftimie şi-a dat demisia din Parlament
Sursa foto: Foto: curentul.ro
19 Mar 2012   •   17:24

Deputatul de Vaslui, Adrian Dragoş Ieftimie, a anunţat astăzi că demisionează din Parlament. Ieftimie a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală. Ieftimie susţine că nu şi-a dat demisia din această cauză, ci pentru că vrea să candideze la primăria Vaslui.

Parlamentarul a fost trimis în judecată sub acuzaţia de evaziune fiscală după ce a produs statului roman o „gaură" de două milioane de lei (circa 500.000 de euro). Procurorii care l-au trimis pe Iftime în judecată susţin că firma familiei deputatului PDL, Koket SA, ar fi făcut afaceri cu o firmă din localitatea Grajduri, de la care ar fi luat mai multe sute de facturi şi chitanţe în alb.

În această afacere  mai sunt implicate  alte şapte persoane care sunt şi ele puse sub acuzare.

Potrivit anchetatorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi, deputatul PDL Vaslui ar fi fost capul acestui grup infracţional organizat care a operat între anii 2002-2005. Grupul lui Iftime ar fi adus prejudicii totale de circa două milioane de lei, bani care ar fi provenit din evaziune fiscală şi spălare de bani.

Deputatul Dragoş Adrian Iftime a încercat „să minimizeze, sau chiar să excludă, rolul său din grupul infracţional", susţine DIICOT.





×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close