Detaliul surprinzător care apare în fotografiile de la ședința PNL în care s-a decis propunerea lui Cîțu ca premier

de Dan Gabor    |    09 Dec 2020   •   23:15
Detaliul surprinzător care apare în fotografiile de la ședința PNL în care s-a decis propunerea lui Cîțu ca premier Facebook/ Tănase Stamule

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a fost votat miercuri seară în Biroul Politic Naţional pentru a fi propunerea PNL pentru funcția de premier. Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că a existat o singură abținere.

De asemenea, liberalii au stabilit, în ședința BPN, partenerii posibil cu care negociază formarea unor majorități parlamentare. În acest sens, Orban a declarat, miercuri seară, că este vorba de USR-PLUS, de UDMR și că vor fi discuții și cu grupul minorităților.

Formarea echipei de negociere va fi condusă de președintele partidului, Ludovic Orban, și de primul ministru propus, Florin Cîțu.

Răzvan Dumitrescu a prezentat în emisiunea 'Subiectiv', de la Antena 3, mai multe fotografii din ședința liberalilor în care s-a decis ca PNL să meargă la negocierile de la Cotroceni cu Florin Cîțu pentru scaunul de prim-ministru. 

Ludovic Orban a explicat, miercuri seară, la sediul PNL, cum a ajuns Florin Cîțu să fie propus premier din partea liberalilor pentru următorul guvern care se va forma în jurul PNL, alături de USR-PLUS şi UDMR.

"A fost propunerea președintelui, care mi s-a părut foarte interesantă, ca fiecare să scriem separat, fără să vedem unul ce scrie celălalt, propunerea de premier. Și am scris același nume. Nu este întâmplătoare această nominalizare. Va urma o perioadă dificilă în care este nevoie de o bună cunoaștere a administrației, a situației finanțelor publice.

Este nevoie de un premier care să aibă credibilitate în fața mediului de afaceri, în fața instituțiilor financiare internaționale. Domnul ministru Cîțu a purtat negocieri extrem de importante cu partenerii europeni. A menținut ratingul de țară într-o situație extrem de dificilă pentru România", a spus Ludovic Orban.

 

Parteneri
x close