Antena 3 CNN Politică Diaconescu: Dialog şi Congres cât mai rapid pentru a rupe "gardurile de sârmă ghimpată" din PSD

Diaconescu: Dialog şi Congres cât mai rapid pentru a rupe "gardurile de sârmă ghimpată" din PSD

Diaconescu: Dialog şi Congres cât mai rapid pentru a rupe "gardurile de sârmă ghimpată" din PSD
Sursa foto: Cristian Diaconescu
25 Ian 2010   •   11:54

Data Congresului ar trebui stabilită cât mai repede pentru a se pune capăt conflictului intern, consideră o bună parte din liderii acestui partid. Secretarul general, Liviu Dragnea crede că nu mai aşa se vor linişti apele în partid, în timp ce vicepreşedintele Cristian Diaconescu, proaspăt candidat la şefia PSD, este de părere că organizarea cât mai rapidă a Congresului va crea premisele unui dialog interne şi va rupe ?gardurile de sârmă ghimpată? care s-ar fi format între taberele existente în acest partid.

?E prea mare încrâncenarea şi nu are rost. Cer o variantă care să liniştească partidul, care să nu afecteze această organizaţie la care am muncit toţi? a declarat , înainte de şedinţa BPN, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea. El a evitat să dea un prognostic sau să precizeze pe cine va susţine în cursa pentru şefia partidului, limitându-se să ureze succes tuturor pretendenţilor.

Cristian Diaconescu a apreciat, la rândul său, că este nevoie de dialog pentru a se rupe "gardurile de sârmă ghimpată" apărute în partid.

"Lucrurile sunt foarte clare. Este o ofertă pentru dialog, pentru a rupe gardurile de sârmă ghimpată care am senzaţia că în acest moment se ridică în partid. Nu este nimic altceva decât ideea că, într-adevăr, prin pace internă vom reuşi să ne realizăm proiectele". Susţin ideea unei echipe categoric şi cu un compromis cred că se poate realiza. Eu sper să am susţinerea tuturor colegilor mei cu care am colaborat. Cu cât mai rapid va fi congresul cu atât mai bine", a afirmat vicepreşedintele social-democrat. O părere similară a fost formulată şi de liderul PSD Timiş, Ilie Sârbu, în timp ce omologul său de Bucureşti, Marian Vanghelie a reiterat că va vota pentru Mircea Geoană deoarece nu vrea să-i fie ruşine când se bărbiereşte dimineaţa şi se uită în oglindă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Răsturnare de situație în ultimul sondaj pentru București
x close