Antena 3 CNN Politică DNA cere procurorului general să solicite preşedintelui aviz pentru urmărirea penală a lui Silaghi

DNA cere procurorului general să solicite preşedintelui aviz pentru urmărirea penală a lui Silaghi

DNA cere procurorului general să solicite preşedintelui aviz pentru urmărirea penală a lui Silaghi
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    06 Sep 2013   •   16:52

Şeful DNA a cerut, vineri, procurorului general să sesizeze preşedintele cu cererea de începere a urmăririi penale împotriva fostului ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi, în condiţiile în care acesta şi-a dat demisia din Parlament şi avizul nu mai poate fi dat de Camera Deputaţilor.
   
Cererea a fost formulată având în vedere Hotărârea Camerei Deputaţilor din 3 septembrie 2013, privind constatarea încetării mandatului de deputat a lui Ovidiu Silaghi, publicată în Monitorul Oficial nr. 568 din 6 septembrie, scrie Mediafax.
   
Potrivit articolului 109, alineatul 2 din Constituţie, "Numai Camera Deputaţilor, Senatul şi Preşedintele României au dreptul să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului pentru faptele săvârşite în exerciţiul funcţiei lor". 
   
În 19 august, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a solicitat Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenţă.
   
În 3 septembrie, liberalul Ovidiu Silaghi a demisionat din calitatea de deputat.

Ovidiu Silaghi a fost ministru al Transporturilor din mai până în decembrie 2012.

×
Subiecte în articol: Ovidiu Silaghi DNA
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close