Antena 3 CNN Politică Doi candidaţi la Congresul PC pentru postul de lider vacantat de Daniela Popa

Doi candidaţi la Congresul PC pentru postul de lider vacantat de Daniela Popa

Doi candidaţi la Congresul PC pentru postul de lider vacantat de Daniela Popa
Sursa foto: Daniela Popa
23 Feb 2010   •   15:17

Doi candidaţi se vor confrunta duminică la Congresul PC pentru funcţia de preşedinte al acestui partid: Daniel Constantin şi Petre Mărginean. Constatin este dat însă ca favorit de colegii săi de formaţiune. La Congres vor fi aleşi şi şapte sau nouă vicepreşedinţi ai partidului, precum şi secretarul general. Congresul PC va mai aproba o serie de modificări la Statut şi va stabili strategia de imagine a partidului, cea referitoare la alegerile locale, precum şi modificările care vor fi propuse la Constituţie.
Potrivit purtătorului de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă, pentru preşedinţia partidului au fost depuse doar două candidaturi: cea a lui Daniel Constantin, şeful Departamentului fonduri europene şi Petre Mărginean, preşedintele PC Hunedoara, membru fondator al partidului.
Pentru funcţiile de vicepreşedinţi s-au înscris în cursa până în prezent 20 de candidaţi, iar pentru cea de secretar general doar Codruţ Şereş, actualul ocupant al acestei funcţii.
Printre cei 20 de candidaţi pentru funcţiile de vicepreşedinte se numără Bogdan Ciucă, Cristian Popescu Piedone - primarul Sectorului 4, Liliana Mincă, Eugen Durbacă - preşedintele PC Galaţi, Ion Diniţă şi Ioan Avram - Braşov, Obreja ? Brăila. Termenul-limită de depunere a candidaturilor pentru toate funcţiile este sâmbătă, cu o zi înainte de Congres.
Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close