Antena 3 CNN Politică Dosarul "Zvastica" a lui Radu Mazăre a fost deschis din nou, pentru a treia oară

Dosarul "Zvastica" a lui Radu Mazăre a fost deschis din nou, pentru a treia oară

Dosarul "Zvastica" a lui Radu Mazăre a fost deschis din nou, pentru a treia oară
Sursa foto: Foto: Intact Images
12 Ian 2011   •   23:32

Primarul Constanţei începe anul cu procurorii pe urmele lui. Dosarul "Zvastica" a fost deschis din nou, pentru a treia oară. Radu Mazăre este acuzat că a purtat însemne naziste în public, la o defilare de modă.

A fost o paradă de modă care nu-i dă pace nici lui Radu Mazăre, dar nici procurorilor constănţeni. După două decizii de neîncepere a urmăririi penale, achetatorii s-au răzgândit şi au redeschis dosarul.

Totul a pornit de la zvastica pe Mazăre a purtat-o la defilare pe centură. Legea din România spune că raspândirea, vânzarea sau producere de simboluri fasciste se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Defilarea lui Mazăre a şocat. Opinia publică l-a condamnat, Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea AntiSemitismului l-a reclamat procurorului general. A început ancheta. Primul verdict : NUP. Apoi s-a redeschis dosarul şi s-a închis tot ca primul, în noiembrie, anul trecut. Motivarea : defilarea cu zvastica a fost în interesul artei. Primarul Constanţei declara atunci că şi-ar fi dorit să facă închisoare pentru o defilare de modă. Acum, visul i s-ar putea împlini.

 

×
Subiecte în articol: Radu Mazare mazare
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close