Antena 3 CNN Politică Dragnea, despre planurile lui Iohannis cu criza politică: "O cacealma!"

Dragnea, despre planurile lui Iohannis cu criza politică: "O cacealma!"

Liviu Dragnea este de părere că președintele Iohannis a vrut să aibă control total asupra PNL, ceea ce sub șefia liberală a lui Ludovic Orban, nu ar fi fost posibil. Și PSD a ajuns în jocul politic al președintelui, susține fostul lider al social-democraților.

Dragnea, despre planurile lui Iohannis cu criza politică: "O cacealma!"
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Oct 2021   •   20:47

Liviu Dragnea a declarat, luni seara, la „Marius Tucă Show” de la Aleph News, că PSD este de mult timp în jocul lui Klaus Iohannis și că președintele are un plan, iar PSD face parte din acesta.

„Ei (PSD - n.r.) au fost parte din acest joc atunci când au bătut palma cu Iohannis și Cîțu amânând moțiunea în septembrie. După care au depus moțiunea de cenzură. Ca partid de opoziție serios în momentul în care dai un guvern jos, îl dai pentru că nu e bun, nu îl dai jos și prima reacție pe care o are PSD este că nu știe ce va face, dacă va merge la Cotroceni sau dacă va propune prim-ministru. Când l-ai dat jos înseamnă că tu ai și soluțiile ca să preiei guvernarea pe această perioadă grea. Nu poți în politică să mergi doar pe lucruri care îți aduc un câștig electoral și politic dacă ceea ce spui pe la toate televiziunile are un sâmbure de adevăr”, a afirmat Dragnea.

Potrivit acestuia, înțelegerea s-a făcut fizic, într-o întâlnire care a avut loc în septembrie între Klaus Iohannis, Lucian Bode, Florin Cîțu, Marcel Ciolacu și Eduard Hellvig: „Au făcut ca USR să nu mai stea în Guvern și sunt toate șansele ca USR să nu mai rămână în guvern și prin asta Iohannis își bate un cui în talpă foarte serios din punct de vedere al viitorului lui, și nu numai politic. PSD a spus-o cu nonșalanță și cu cinism că stă la cotitură, îi lasă pe ăștia să se bată și așteaptă să le crească procentul în sondaje, și undeva în primăvară să fie anticipate pentru că lor le crește procentul nefăcând nimic”.

Cele două lucruri importante dorite de Klaus Iohannis 

Întrebat ce rol are PSD în plan, Dragnea a răspuns că „Iohannis a vrut 2 lucruri foarte importante: ca PNL să fie controlat de el 100%, cu Ludovic Orban nu putea să facă lucrul acesta și al doilea obiectiv a fost ca omul care face propunerile pentru șefii parchetelor să fie omul lui”.

Potrivit fostului lider social-democrat, discuția din septembrie a fost despre un guvern minoritar PNL - UDMR susținut de PSD: „ce se va întâmpla în continuare nu știu, pentru că, între timp, conducerea PSD, care înainte le spusese parlamentarilor să nu susțină moțiunea, s-au alianiat astrele și a spus. Sunt foarte multe declarații făcute ca să mai poată merge pe un guvern minoritar”.

Întrebat dacă există posibilitatea refacerii USL, Dragnea a menționat că „până acum o lună da, era una din variante. Fără să forțez pe nimeni, primesc mesaje, telefoane de la primari PSD, membri și alți cetățeni, oameni nemulțumiți, destul de mulți. În conducerea PSD erau 3 grupări. O grupare constituită în jurul lui Vasile Dîncu și Sorin Grindeanu. O altă grupare care e doar Marcel Ciolacu care are înțelegere cu Iohannis ca Boc să fie candidat la prezidențiale și Ciolacu premier. Și o altă grupare Paul Stănescu cu Gabi Firea”. Dragnea a precizat că se referă aici de alegerile la termen din 2024.

Anticipatele, o cacealma

În ce privește alegerile anticipate, Dragnea afirmă că i se par o cacealma politică, „o prostie”: „Noi nu avem suficient necaz în țară, prețul la gaz și energie până la cer, criză sanitară unică în lume, ne-ar mai trebui și o perioadă de instabilitate și în primăvară campanie electrorală, ca să ajungem după anticipate la aproape aceeași configurație politică. Cine se hrănește cu sondaje înseamnă că nu a înțeles nimic. Mi se pare cinism politic”.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea Klaus Iohannis
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close