Antena 3 CNN Politică Dream-team-ul lui Năstase: Ponta, lider executiv, Dragnea, secretar, Diaconescu, lider al Consiliului

Dream-team-ul lui Năstase: Ponta, lider executiv, Dragnea, secretar, Diaconescu, lider al Consiliului

Dream-team-ul lui Năstase: Ponta, lider executiv, Dragnea, secretar, Diaconescu, lider al Consiliului
Sursa foto: Adrian Nãstase
05 Feb 2010   •   18:04

Preşedintele Consilului Naţional PSD, Adrian Năstase susţine că va demisiona în cazul în care va fi ales lider al partidului şi nu va reuşi să câştige în această calitate alegerile locale din 2012. Năstase susţine că în fapt el nu concurează cu Mircea Geoană, ci de fapt încearcă să-şi aducă contribuţia la partid printr-un proiect mai bun. Fostul premier şi-a prezentat la Antena3 şi "dream-team-ul" cu care ar vrea să conducă partidul: Victor Ponta, preşedinte executiv, Liviu Dragnea, secretar general, Cristian Diaconescu, preşedinte al Consiliului Naţional, ?dacă ar accepta?.

"Pentru funcţia de preşedinte executiv, eu l-aş prefera pe Victor Ponta. Pentru funcţia de secretar general, eu l-aş prefera pe Liviu Dragnea, iar pe cea de preşedinte al Consiliului Naţional, dacă ar accepta pe Cristian Diaconescu", a declarat Adrian Năstase.

?Nu m-am consultat încă cu ei în această privinţă? a explicat Năstase. Cât priveşte o eventuală colaborare cu actualul preşedinte al partidului, Mircea Geoană, după Congresul din 20 februarie, Năstase a arătat că ?va depinde de el cum se va raporta?.

Şi Miron Mitrea ar putea intra în ecuaţie, dar treptat în timp şi nu imediat, mai arată Năstase. "Mitrea cred că în momentul de faţă are foarte multă experienţă, nu ştiu cât s-ar mai implica în chestiuni organizatorice. El vrea să fie şef. Noi avem mulţi generali în partid. Nu avem indieni. Mitrea poate să vină în această echipă gradual. El are deocamdată propria orbită", a explicat Năstase rezerva pe care o are faţă de fostul şef de sindicat.

Nici pe Viorel Hrebenciuc nu l-ar pune şef de campanie electorală deşi crede că liderul deputaţilor PSD are rolul său eficient la Cameră.

"Nu l-aş lua şef de campanie. Doar consilier. Mulţi au spus în oraş că eu am fost unul dintre cei care au influenţat votul în favoarea lui la grupul de la Cameră. Vreau să facem diferenţa dintre o anumită relaţie personală care poate să oscileze şi valoarea intrinsecă. Cred că dacă Viorel Hrebenciuc se va implica foarte serios în bătălie e un asset important. Eu îl cunosc pe Viorel Hrebenciuc de multă vreme. Viorel Hrebenciuc poate să construiască strategii care sunt defavorabile" a subliniat Năstase.

Antena3.ro

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close