Antena 3 CNN Politică Duvăz: Premierul a minţit când a vorbit de pensii de 80 de milioane pentru parlamentari

Duvăz: Premierul a minţit când a vorbit de pensii de 80 de milioane pentru parlamentari

Duvăz: Premierul a minţit când a vorbit de pensii de 80 de milioane pentru parlamentari
Sursa foto: Emil Boc
19 Oct 2009   •   12:39

PSD va face toate demersurile pentru ca proiectul de lege privind eliminarea pensiilor parlamentarilor pe care îl va depune la Parlament să fie adoptat în maximum două săptămâni înainte de intrarea în campania prezidenţială, a anunţat luni purtătorul de cuvânt social-democrat, Bogdan Niculescu Duvăz. El l-a acuzat pe premierul Emil Boc că, împreună cu preşedintele Traian Băsescu, au acreditat în mod fals ideea căderii guvernului prin moţiune de cenzură ca pedeapsă pentru intenţia de anulare a pensiilor parlamentarilor.
?În mod absolut incorect şi fals primul-ministru Emil Boc şi preşedintele Traian Băsescu au acreditat ideea că Guvernul Boc a fost picat prin moţiune de cenzură pentru că a dorit să anuleze privilegiile pensiilor parlamentarilor. Primul ministru şi-a permis pur şi simplu să mintă, că nu am alt cuvânt care să-l înlocuiască, vorbind dspre pensiile parlamentarilor de 80 de milioane, mai mult decât salariul brut pe care îl are această categorie. În mod normal acest lucru ar trebui pedepsit de lege? a declarat Duvăz.
În ceea ce priveşte proiectul PSD de anulare a pensiilor privilegiate primite de foştii parlamentari, social-democratul a explicat că măsura se referă la abrogarea prevederii care stabileşte cuantumul pensiilor senatorilor şi deputaţilor după modul de calcul al pensiilor magistraţilor.
?Am depus un proiect de lege privind abrogarea articolului care face referire la anularea pensiilor parlamentarilor. Ar putea fi adoptat în maximum două săptămâni? a precizat Duvăz, adăugând că astfel ?se va reveni la situaţia în care parlamentarii aveau aceeaşi pensie ca şi oamenii de rând?.
Antena3.ro

×
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close