Antena 3 CNN Politică Eckstein-Kovacs: Preşedintele poate dizolva Parlamentul numai după depunerea jurământului la al doilea mandat

Eckstein-Kovacs: Preşedintele poate dizolva Parlamentul numai după depunerea jurământului la al doilea mandat

Eckstein-Kovacs: Preşedintele poate dizolva Parlamentul numai după depunerea jurământului la al doilea mandat
Sursa foto: Peter Eckstein-Kovacs
16 Oct 2009   •   18:09

Preşedintele Traian Băsescu poate dizolva Parlamentul numai după depunerea jurământului de şef al statului în al doilea mandat, în eventualitatea câştigării alegerilor prezidenţiale, a declarat vineri, consilierul prezidenţial şi juristul Eckstein Kovacs Peter
Potrivit lui Eckstein, data de 7 decembrie, avansată de şeful statului, nu este "un termen juridic", mai degrabă fiind viabilă o dată ulterioară, "după depunerea jurământului în funcţia de preşedinte în urma dobândirii celui de-al doilea mandat".
"Data de 7 decembrie nu este un termen juridic. Înseamnă mai degrabă o dată de după depunerea jurământului în funcţia de preşedinte, în urma dobândirii celui de-al doilea mandat. Poate fi înainte de 13 decembrie, nu fix în 7", a spus Eckstein.
Consiulierul prezidenţial a atras atenţia că dizolvarea poate avea loc chiar dacă Parlamentul nu a acceptat de două ori Guvernul în primul mandat al lui Traian Băsescu.
Şeful statului a declarat vineri, la RRA, că, dacă Parlamentul nu va valida, până la prezidenţiale, două propuneri de guvern, Constituţia i-ar permite să dizolve Legislativul, începând cu 7 decembrie, dacă ar fi preşedinte în exerciţiu, dar că preferă să nu facă acest lucru.
Antena3.ro

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close