Antena 3 CNN Politică Elena Udrea şi Cezar Preda, ameninţaţi cu tribunalul de Ion Vasile pentru afirmaţiile legate de Hayssam

Elena Udrea şi Cezar Preda, ameninţaţi cu tribunalul de Ion Vasile pentru afirmaţiile legate de Hayssam

Elena Udrea şi Cezar Preda, ameninţaţi cu tribunalul de Ion Vasile pentru afirmaţiile legate de Hayssam
Sursa foto: Elena Udrea
19 Ian 2010   •   17:00

Preşedintele PSD Buzău, Ion Vasile a anunţat marţi, că se gândeşte să o dea în judecată pe Elena Udrea, în urma prejudiciilor aduse de acesta prin afirmaţiile referitoare la presupuse relaţii de familie cu Omar Hayssam şi la înscenarea răpirii fiicei sale. Senatorul social-democrat a adăugat că analizează varianta de a merge în instanţă şi împotriva democrat-liberalului Cezar Preda care a lansat aprecieri asemănătoare la adresa şi familiei sale. Ion Vasile mai ia în calcul să solicite în plenul Parlamentului demisiile Elenei Udrea, din funcţia de ministru, şi a lui Cezar Preda, din funcţia de preşedinte al comisiei parlamentare de control al SRI.
Elena Udrea a vorbit la OTV despre relaţia de familie pe care Ion Vasile ar fi avut-o cu Omar Hayssam, iar Cezar Preda s-a declarat de acord cu cele spuse de ministrul Dezvoltării şi ar fi întărit ideea că senatorul PSD ar fi fost prieten cu sirianul care a pus la cale răpirea celor trei jurnalişti români, printre care s-a numărat şi fiica sa, Marie Jean Ion.
"Aceste afirmaţii transformate în informaţii pentru mine pot deveni material juridic, adică să-i dau în judecată, iar dacă îmi invocă faptul că au ştiut din presă ce au declarat, atunci sunt oameni de-a dreptul iresponsabili şi nu au ce să caute în Guvernul României. De fapt, ar putea fi iresponsabilitate în gaşcă. Elena Udrea este ministru în Guvernul României, iar ea a jurat cu mâna pe Biblie şi Constituţie că va respecta interesele cetăţenilor. Atunci cum poate ea să facă asemenea declaraţii împotriva unui cetăţean al României, cum îşi permite un ministru să contrazică logica juridică, pentru că a fost un proces, justiţia s-a pronunţat, iar o persoană a fost condamnată pentru rapire şi terrorism. Am întrebat-o de unde ştie că eu am fost în relaţii de familie cu Hayssam şi a spus că din presă. Un ministru în cabinetul Boc cum poate să facă asemenea afirmaţii?", a declarat Ion Vasile.
Senatorul PSD a arătat că ia în calcul chiar să ceară în plenul Parlamentului demisiile Elenei Udrea, din funcţia de ministru, şi a lui Cezar Preda, din funcţia de preşedinte al comisiei parlamentare de control al SRI.
"Mă gândesc să le cer demisiile în plenul Parlamentului având în vedere prejudicial adus statului român prin afirmaţiile pe care le-au făcut. Ce imagine putem avea pe plan extern cu astfel de personaje iresponsabile?. Îi acuz de calomnie şi minciună. Vor cumva să atragă atenţia opiniei publice de la subiectele importante, către subiecte mondene, fără finalitate şi fără efect", a spus Ion Vasile.
Senatorul de Buzău l-a acuzat pe colegul său de judeţ, Cezar Preda că se comportă ca un camelon şi că încearcă pe seama sa "un exerciţiu de imagine pentru a ieşi din umbra securii care urmează să-l scurteze de gât" în PDL.
"Domnului Cezar Preda, care este cam cameleon, pentru că acum mă felicită de ziua mea, după care dă o declaraţie pe naşpa împotriva mea, iar apoi spune că a discutat cu mine în Parlament despre buget, îi spun că dacă era opinia cetăţeanului Udrea Elena nu aveam nicio problemă, dar nu poate să aibă o opinie un ministru dintr-un guvern în funcţie. Pe Preda îl înţeleg. Este perdant, el a pierdut alegerile la Buzău, s-a făcut de fasole, iar din informaţiile mele, nişte confraţi îi cam pun piedici, vor să-l bage în fundătură, el de asta s-a gândit să-şi creeze o imagine", a afirmat preşedintele PSD Buzău.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close