Antena 3 CNN Politică Emil Boc: Cel mai greu moment din mandat a fost gestul lui Adrian Sobaru

Emil Boc: Cel mai greu moment din mandat a fost gestul lui Adrian Sobaru

Emil Boc: Cel mai greu moment din mandat a fost gestul lui Adrian Sobaru
Sursa foto: Foto: Mediafax
28 Dec 2010   •   22:50

Premierul Emil Boc a declarat, marţi seară, că cel mai dificil moment din mandatul său a fost acela în care electricianul Adrian Sobaru s-a aruncat de la loja Camerei Deputaţilor. Incidentul s-a petrecut joi trecută, în timp ce primul ministru susţinea un discurs pe marginea moţiunii de cenzură dezbătute de Parlament.

"Eu cred că fiecare român a avut greutăţi anul acesta, cu atât mai mult primul-ministru a avut greutăţi şi zile grele, zile dificile, dar când eşti în asemenea situaţie nu ai cale de întors. Poate cel mai greu moment a fost de departe acest moment de la sfârşitul anului, un moment care m-a şocat şi pe mine. Stâncă să fi fost, nu putea să nu te afecteze un asemenea moment", a declarat Emil Boc la TVR1, întrebat fiind care a fost momentul în care a vrut "să-şi ia câmpii", aşa cum povestise preşedintele Traian Băsescu despre el.

"Cel mai important lucru pentru mine a fost să ştiu că viaţa omului este salvată şi asta a fost preocuparea şi gândul din secunda doi, când am văzut ce s-a întâmplat, pentru că în primul moment nu văzusem exact ce s-a întâmplat, de la balcon, şi prima şi cea mai importantă preocupare imediată era salvarea vieţii domnului Sobaru. Inclusiv după ce s-a întrunit Biroul Permanent, principala preocupare era să vedem care era starea sănătăţii lui, după care să ne gândim şi la alte lucruri", a adăugat Boc.

"Doar după ce am aflat că situaţia se stabilizează şi că nu există afecţiuni vitale şi probleme să-i piardă viaţa, atunci am putut finaliza procedurile. Acela a fost, într-adevăr, un moment emoţional şi delicat din toate punctele de vedere", a conchis premierul.

Pe 23 decembrie, Adrian Sobaru, electrician la Televiziunea Română, a recurs la o formă dură de protest faţă de măsurile de austeritate adoptate de Guvern. Bărbatul s-a aruncat de la loja invitaţilor în sala de plen a Camerei Deputaţilor, în timp ce premierul Emil Boc îşi începea discursul pe marginea moţiunii de cenzură a PSD referitoare la legea-cadru a salarizării unitare în sectorul bugetar. Sobaru purta un tricou inscripţionat cu mesajul "Ne-aţi ucis viitorul copiilor!".

Boc, despre incidentul din Parlament


×
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close