Antena 3 CNN Politică Emil Boc: Proiectul de comasare a alegerilor este doar unul tehnic. Va putea fi modificat

Emil Boc: Proiectul de comasare a alegerilor este doar unul tehnic. Va putea fi modificat

Emil Boc: Proiectul de comasare a alegerilor este doar unul tehnic. Va putea fi modificat
Sursa foto: Foto: INTACT Images
04 Dec 2011   •   14:21

Premierul Emil Boc a declarat că proiectul MAI de comasare a alegerilor este doar unul tehnic, care va fi discutat în coaliţie şi va putea include şi unele modificări, conform Mediafax.

Boc a mai cerut opoziţiei să susţină revizuirea Constituţiei pentru formarea unui Parlament unicameral, cu 300 de parlamentari.

Proiectul MAI de comasare a alegerilor menţine norma de reprezentare a parlamentarilor din legislaţia în vigoare, ceea ce înseamnă că numărul acestora nu va scădea, la locale, unde populaţia luată în calcul este cea de la 1 ianuarie 2012, iar pentru cele generale, cea înregistrată la 31 octombrie 2011.

Conform proiectului supus dezbaterii publice până la 12 decembrie, norma de reprezentare pentru alegerea Camerei Deputaţilor este de un deputat la 70.000 de locuitori, iar pentru alegerea Senatului, un senator la 160.000 de locuitori.

Totodată, se specifică faptul că numărul de locuitori care se ia în calcul pentru parlamentare este cel comunicat de Evidenţa Populaţiei, din cadrul MAI.

Populaţia luată în calcul la 31 octombrie 2011, conform cifrelor din proiect, este de 22.305.133 de persoane.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close