Emil Boc, un posibil candidat la Preşedinţie în 2014. Cine îl propune

de A.M.P    |    09 Ian 2013   •   13:21
Emil Boc, un posibil candidat la Preşedinţie în 2014. Cine îl propune Foto: INTACT Images
Vicepreşedintele PDL Traian Igaş a declarat, miercuri, că personal consideră că un potenţial candidat la Preşedinţie în 2014 din partea partidelor de dreapta este Emil Boc, "un om de o integritate morală deosebită, care se bucură şi de apreciere la nivelul Europei şi în PPE", informează Mediafax.
   
Igaş a spus că România are nevoie în 2014 de un preşedinte care să reprezinte ţara pe principii de dreapta pentru o mai bună integrare în spaţiul european, având în vedere că în viitorul apropiat şi îndepărtat Europa va fi condusă de oameni de dreapta.
   
El a adăugat că rămâne de văzut în perioada imediat următoare pe cine va susţine PDL la Preşedinţie după ce va face analiza cu maximă atenţie al potenţialilor candidaţi pe baza sondajelor şi a percepţiei în interiorul partidului.
   
"Daţi-mi voie să cred că un potenţial candidat în interiorul partidelor de dreapta eu îl văd pe Emil Boc, un om care este de o integritate morală cum puţini oameni din România sunt după ce au trecut prin funcţii importante şi au rămas neatinşi şi nepătaţi, cum a rămas Emil Boc. El se bucură şi de apreciere la nivelul Europei şi în Partidul Popular European. Este o părere personală a mea, acum, la început de 2013", a precizat Igaş.
   
El a spus că desemnarea candidatului la Preşedinţie pentru 2014 trebuie făcută cel târziu până la mijlocul acestui an.
   
Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a declarat, marţi, că PDL are evident responsabilitatea pentru ca în perioada următoare să-şi desemneze un candidat la Preşedinţie, dar trebuie stabilite mai întâi criteriile pentru cel mai bun candidat şi acesta trebuie să fie din partea dreptei.
   
Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că este necesară desemnarea cât mai rapidă a unui candidat la Preşedinţie din partea dreptei, dar a evitat să precizeze dacă el ar fi dispus să fie acest candidat.


Parteneri
x close