Antena 3 CNN Politică Ungureanu, preocupat de Preşedinţie: E necesară desemnarea rapidă a unui candidat din partea dreptei

Ungureanu, preocupat de Preşedinţie: E necesară desemnarea rapidă a unui candidat din partea dreptei

Ungureanu, preocupat de Preşedinţie: E necesară desemnarea rapidă a unui candidat din partea dreptei
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Ian 2013   •   14:50

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că este necesară desemnarea cât mai rapidă a unui candidat la Preşedinţie din partea dreptei, dar a evitat să precizeze dacă el ar fi dispus să fie acest candidat, informează Mediafax.
   
"Există discuţii pe care le avem. Forţa Civică, din această perspectivă, are un punct de vedere foarte clar, foarte articulat. Evident, vom discuta cu toate celelalte forţe specifice parlamentare şi neparlamentare. Susţin ceea ce spunea domnul Cristian Preda, exact în felul acesta spunea, şi citez, că este nevoie a desemna cât mai rapid un candidat la funcţia prezidenţială din partea dreptei. Susţin această afirmaţie a domnului Preda".
   
Întrebat dacă există deschidere din partea lui pentru a candida la funcţia de preşedinte al României din partea dreptei, liderul FC a răspuns: "Veţi avea răspunsul la această întrebare cât de repede, în următoarele zile".
   
Răspunzând unei întrebări, Ungureanu a apreciat că PDL şi dreapta din România au nevoie de lideri hotărâţi.
   
"Dacă vă referiţi la ce are nevoie PDL, vă spun ceea ce cred că are nevoie în general dreapta din România: are nevoie de lideri hotărâţi, capabili să contribuie critic la actul de guvernare, în sensul acţiunii criticii directe şi neoprite. Credem că suntem deja în campanie pentru anul 2014 şi liderii unei drepte autentice trebuie să se considere deja în campanie pentru anul 2014 şi mai credem ceva, că este nevoie de o formulă, de o voce comună a dreptei pe seama protocolului politic ce a fost semnat şi niciodată denunţat la începutul toamnei din 2012", a mai spus Ungureanu.
   
El a arătat că această voce comună ar putea fi hotărârea dreptei de a avea un singur candidat la funcţia prezidenţială.
   
Întrebat pe cine vede preşedintele României în 2014, Ungureanu a răspuns: "În niciun caz pe domnul Crin Antonescu".
   

×
Subiecte în articol: candidat presedintie
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close