Antena 3 CNN Politică Este confirmat: Bush vine la Constanţa înainte de summitul NATO

Este confirmat: Bush vine la Constanţa înainte de summitul NATO

Este confirmat: Bush vine la Constanţa înainte de summitul NATO
13 Mar 2008   •   17:01

Ministrul de Interne Cristian David a confirmat, joi, că preşedintele Statelor Unite, George W. Bush, va ajunge la Constanţa înainte de summitul NATO de la Bucureşti. David nu a precizat, însă, dacă liderul de la Casa Albă vine mai devreme pentru o întâlnire cu Vladimir Putin, informaţie care apăruse de săptămâna trecută în presă.

Ministrul Cristian David spune că va merge la Constanţa pentru a discuta cu autorităţile locale despre măsurile de securitate pentru preşedintele american în timpul vizitei sale în judeţul Constanţa.

Totuşi, ?Evenimentul Zilei?, afirma acum 4 zile, că cei mai puternici oameni ai lumii, George W Bush şi Vladimir Putin, se vor întâlni pe 1 aprilie la ?Nufărul?, fosta vilă a lui Ceauşescu din staţiunea Neptun, unde, în 1969, Ceauşescu l-a primit pe Richard Nixon.

Jurnaliştii de la ?Evenimentul Zilei? afirmau că Neptunul ar putea intra în istorie altături de Yalta şi Malta, alte două întâlniri la vârf, organizate într-o zonă de litoral, în cadrul cărora s-au luat decizii cruciale pentru Europa.

La Neptun, spun ziariştii, Bush şi Putin ar putea discuta despre independenţa Kosovo, despre amplasarea scutului american antirachetă în Polonia şi Cehia şi despre aderarea Georgiei şi Ucrainei la NATO.

Bush şi Putin au păreri contrare pe toate cele 3 subiecte.

Cei de la ?Evenimentul Zilei? spuneau că înainte de întâlnirea de la Neptun, George W Bush va inspecta baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu.

Despre vizita fulger a lui Bush la Kogălniceanu a amintit şi cotidianul ?Adevărul?. Informaţia a fost confirmată de surse din Consiliul Judeţean Constanţa.

Litoralul a fost deja luat la scotocit de angajaţi ai Ministerului de Interne şi de reprezentanţi ai SRI şi SPP. La aeroportul Kogălniceanu s-a făcut un control împreună cu reprezentanţi ai Secret Service, serviciul de protecţie şi pază al preşedintelui american.

Deocamdată, oficialii de la Bucureşti nu au confirmat nici întâlnirea de la Neptun, nici vizita fulger a lui Bush la baza americană de la Kogălniceanu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close