Antena 3 Politică Eugen Nicolaescu, reacție după acuzațiile din dosarul lui Sebastian Ghiță: „Sunt surprins”

Eugen Nicolaescu, reacție după acuzațiile din dosarul lui Sebastian Ghiță: „Sunt surprins”

07 Mar 2017   •   09:06
Eugen Nicolaescu, reacție după acuzațiile din dosarul lui Sebastian Ghiță: „Sunt surprins”
Sursa foto: Foto: Agerpres

Fostul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, se arată surprins de menţionarea numelui său în noul dosar al lui Sebastian Ghiţă.

El susţine că în timpul madatelor sale în fruntea ministerului nu s-a semnat nici un contract de informatizare şi că nu a discutat niciodată cu fostul deputat despre atribuirea vreunui contract.

 „Am văzut şi eu aceste informaţii pe care mass-media le-a dat. Recunosc că am rămas foarte suprins, ştiind că nu am avut niciodată niciun fel de relaţie cu Sebastian Ghiţă, nici oficială şi nici neoficială. Nu pot să spun decât că Sebastian Ghiţă minţea probabil în stânga şi dreapta că dă, ca să poată să-şi rezolve problemele”, a spus Nicolăescu, solicitat să comenteze faptul că au apărut în documentele procurorilor informaţii potrivit cărora Sebastian Ghiţă intervenea la miniştri pentru a face anumite decontări.

Întrebat dacă, în timpul în care a condus ministerul Sănătăţii, au fost contracte cu Siveco, Nicolăescu a precizat: „Nici 2005-2008, nici 2013, când am fost ministrul Sănătăţii, nu a avut niciun contract de informatizare.

„Toate contractele de informatizare au fost atributul CNAS, care este un ordonator de credite cu buget separat. Nu are nicio legătură cu bugetul ministerului Sănătăţii, de aceea, vă spun, cred că Sebastian Ghiţă, aşa cum îl ştim toţi, mitoman, s-a comportat şi în această situaţie ca în general”, a adăugat Nicolăescu.

El a mai arătat că ar vrea să ajungă în faţa procurorilor, ca să spună adevărul.

„Eu cred că nu mă vor chema, că n-au de ce, nu există, bănuiesc, praf de probă sau de dovadă, pentru că procurorii nu îşi pierd vremea cu prostiile lui Ghiţă”, a mai spus Nicolăescu.
 
Procurorii DNA Ploieşti cer arestarea în lipsă pentru Sebastian Ghiţă într-un nou dosar, acesta fiind acuzat de intervenţii contra-cost pentru acordarea unor contracte IT cu statul unor firme, unul dintre cei la care ar fi intervenit fiind fostul premier Victor Ponta.

"În perioada 2007 - 2014, Ghiţă Sebastian Aurelian, în mod direct, a pretins de la reprezentanţii SC Siveco România SA şi a primit, în mod indirect de la aceştia suma de 22.872.321,21 lei (bani însuşiţi), respectiv suma de 24.620.988,85 lei (bani folosiţi pentru creşterea artificială a cifrei de afaceri a S.C. Asesoft International S.A. şi S.C. Teamnet International S.A., pentru aceasta din urmă şi în scopul determinării reprezentanţilor Băncii Mondiale să achiziţioneze acţiuni la acest agent economic şi să-i acorde un credit în valoare de 10 milioane euro), cu sprijinul reprezentanţilor/angajaţilor S.C. Asesoft International S.A., S.C. Teamnet International S.A., S.C. Expert One Research S.R.L. şi S.C. 360 Revolution S.R.L., semnatari ai documentelor, prin simularea unor relaţii comerciale între S.C. Siveco Romania S.A. şi societăţile comerciale menţionate respectiv, constând în achiziţionarea fictivă de servicii IT, promiţând în schimb că îşi va exercita influenţa asupra factorilor decizionali şi funcţionarilor publici din cadrul Ministerului Economiei şi Comerţului, CNAS, Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Consiliului Judeţean Tulcea, Consiliului Judeţean Braşov, respectiv promiţând că va interveni la primul ministru al României Ponta Victor Viorel, ministrul agriculturii Valeriu Tabără, miniştrii Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Zsolt Nagy şi Valerian Vreme, miniştrii sănătăţii Eugen Nicolaescu şi Nicolae Bănicioiu, directorul CNAS, Doru Bădescu, directorul general APIA, Doru Nechiti, în vederea atribuirii şi derulării în bune condiţii (fără impedimente la acordarea plăţilor) a contractelor finanţate din fonduri publice încheiate cu SC Siveco România SA", se arată într-un document din dosarul procurorilor.

 

×
Subiecte în articol: Eugen Nicolaescu Sebastian Ghita

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close