Antena 3 CNN Politică Europarlamentarul Cătălin Ivan a lansat un nou partid - Alternativa pentru Demnitatea Naţională

Europarlamentarul Cătălin Ivan a lansat un nou partid - Alternativa pentru Demnitatea Naţională

Europarlamentarul Cătălin Ivan a lansat un nou partid - Alternativa pentru Demnitatea Naţională
13 Oct 2018   •   15:21

Eurodeputatul Cătălin Ivan a lansat sâmbătă, la Iaşi, un partid care se doreşte fi un "nou tip de construcţie politică" - Alianţa pentru Democraţie Naţională (ADN).

Europarlamentarul Cătălin Ivan a declarat că ADN este un partid pro-european, are ideea de consens şi nu va avea preşedinte.

"Am fost întrebat dacă voi fi preşedintele acestui partid şi am răspuns răspicat că nu, ADN nu are preşedinte. ADN se bazează pe o echipă de coordonare cu coordonatori pe fiecare domeniu important al vieţii noastre cotidiene, cei mai buni specialişti, cei cu competenţa cea mai mare în domeniul respectiv. Autorităţile în domeniul învăţământului, sănătăţii, mediului, agriculturii, economiei iau deciziile prin consens. Toţi trebuie să cadă de acord că o soluţie propusă este cea mai bună şi respectă principiile pe care ni le-am asumat. Niciodată în ADN nu o să vorbească un om despre toate. O dată pe an are loc agora Alianţa pentru Democraţie Naţională", a declarat Cătălin Ivan în faţa celor prezenţi la eveniment.

Potrivit acestuia, programul politic al ADN se va baza pe grupuri de lucru, iar cei care vor avea funcţii vor avea ataşat, tehnologic vorbind, contract smart.

"Acest contract smart se execută de la sine. În momentul în care două părţi cad de acord asupra a două principii de lucru, niciunul nici celălalt nu mai pot interveni asupra acestui contract. El se întâmplă de la sine. (...) Oricine din ADN va ajunge într-o funcţie îşi va asuma o responsabilitate publică, va fi condiţionat de ce am promis în campania electorală şi ce va reuşi să facă. Neîndeplinirea acestor obiective atrage penalizări până la pierderea mandatului", a spus Cătălin Ivan.

El a anunţat totodată lansarea unei aplicaţii denumită ADN.ro, prin intermediul căreia utilizatorii pot deveni membri ai noii platforme politice, pot găsi informaţii despre platforma politică şi pot lua parte la discuţii.

Eurodeputatul a făcut şi o radiografie a partidelor politice clasice, subliniind în acest sens că acestea se confruntă cu probleme, cum ar fi lipsa de transparenţă, nepotismul, lipsa de competenţă, dependenţa de un lider providenţial, demagogia.

"Astăzi, când vorbim, toate aceste tare afectează într-o măsură mai mare sau mai mică absolut toate partidele politice din România şi de oriunde din lume. Lipsa de transparenţă în felul în care se iau decizii, decizii multe luate în spatele uşilor închise, sunt foarte multe decizii care se iau şi nu ştie nimeni de ele dar sunt asumate de întreg partidul şi toţi se încolonează şi merg în acea direcţie "pentru că aşa a spus şeful". Nimeni dintr-un partid tradiţional nu ştie cum să îşi construiască parcursul, care sunt criteriile de evaluare, în afară de a intra în graţiile şefului. De fiecare dată când sunt campanii electorale aud că una au promis, alta au făcut. De fiecare dată în România se votează împotriva celor care au fost şi nu s-au ţinut de promisiuni. Până astăzi nu am asistat la un vot pentru ceva", a declarat Cătălin Ivan.

Ivan a susţinut ca din acest motiv a fost nevoie de reconfigurarea politicii.

"Aş putea spune că astăzi au căzut tablourile de pe toţi pereţii partidelor din România. Când am intrat în politică, pereţii erau plini de tablouri cu lideri providenţiali. (...) Ideea de raportare la "tătuc", la liderul providenţial, la cel care trage partidul, la locomotivă, este o abordare greşită. Niciodată în lumea asta nu s-a inventat o maşinărie, un calculator, un robot care să ştie tot, dar apoi un om. Nu ai cum să depozitezi atâta informaţie. Şi dacă am face-o, nu am şti cum să luăm întotdeauna cele mai bune decizii. Întotdeauna succesul stă în echipă. Întotdeauna succesul o să stea acolo unde oamenii dau maximum de randament, unde au maxim de competenţă. (....)", a spus Cătălin Ivan.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close