Antena 3 CNN Politică EXCLUSIV - Vlas: Vântu este cu banii, eu sunt cu faţada

EXCLUSIV - Vlas: Vântu este cu banii, eu sunt cu faţada

<font color=red>EXCLUSIV -</font> Vlas: Vântu este cu banii, eu sunt cu faţada
07 Apr 2008   •   20:10
Declaraţii incendiare făcute de Ioana Maria Vlas, în cadrul emisiunii Ştirea Zilei. La doar o oră de la eliberarea din arest, Vlas a declarat că a vrut să stea după gratii "pentru ca justiţia să aibă mâinile libere, să cerceteze şi să afle adevărul. Acum sunt obligată să mă ocup şi de sănătatea mea?. Fosta preşedintă a SOV Invest nu a pierdut însă ocazia de a-l ataca pe omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu. "Vântu este cu banii şi eu sunt cu faţada", a declarat Vlas, care l-a felicitat ironic pe omul de afaceri, pentru "cât de bine a ştiut să se acopere". ?Cu o vinovată gata fugită, ce problemă ar mai avea el??.

"DIN PUNCT DE VEDERE MORAL, SUNT VINOVATĂ":

Responsabil pentru plecarea sa din ţară, în 2000, ar fi fost tot omul de afaceri Vântu, a acuzat Vlas. "Plecarea mea a fost o mişcare genială. Atunci când ai o persoană vinovată dispărută, eşti nevinovat în ochii tuturor". Ioana Maria Vlas i-a transmis chiar şi un mesaj de felicitare lui Sorin Ovidiu Vântu: "Îl felicit pentru ce soluţii ingenioase a găsit şi cât de bine a putut să se acopere. Jos pălăria în faţa domnului Vântu. Este foarte greu ca cineva să facă o astfel de mişcare şi să reuşească".

?În afaceri nu are loc moralitatea şi nu există solidaritate atunci când trebuie să faci bani. Am pus foarte mult suflet în crearea industriei fondurilor. Am fost naivă şi încrezătoare, dar am vrut din tot sufletul ca FNI-ul să supravieţuiască?, a continuat Vlas.

Fosta preşedintă a fondului de investiţii s-a declarat vinovată pentru prăbuşirea afacerii. ?Eu nu sunt nevinovată în accepţiunea cea mai largă a cuvântului. Din punct de vedere moral, vina mea este că am acceptat şi am mers pe aceeaşi linie mai departe. Pentru asta am cerut şi am fost pedepsită?, a mărturisit ea.

Potrivit fostului preşedinte al SOV Invest, există o expertiză în care se arată clar, pe circuite bancare, că în conturile lui Vântu s-au dus mii de miliarde de ldei. Nu a citit însă nimeni până la capăt acest dosar, acuză Vlas. ?Pieirea FNI-ului a fost un act deliberat şi pe nimeni nu interesează să descopere vinovaţii?. ?S-a pornit o campanie de presă absolut mincinoasă, iar oamenii au intrat în panică, chiar înaintea prăbuşirii fondului. Campania a început la Cluj?, a povestit ea. ?Dacă nu ar fi fost această alarmă falsă, lucrurile s-ar fi putut drege în timp, într-un fel sau altul?, a continuat ea.

Povestea plecării sale din ţară începe în decembrie 1999, când omul de afaceri ar fi ajutat-o să părăsească România. ?A fost îngrozitor. Am trăit rău, în Israel, într-un apartament destul de mizer. M-am decurcat cum am putut cu banii, pentru că plecasem cu 10.000 de dolari, nu cu suma cu care se vehicula. Atât am avut?.

Întrebată cum a intrat în această afacere, Ioana Maria Vlas a declarat: ?Vântu m-a sedus realmente?. Se pare că a fost de ajuns ca omul de afaceri să îi propună să fie preşedinta SOV Invest şi să se îmbrace la costum pentru ca ea să fie convinsă că este o miză pentru care merită să lupţi. ?M-a convocat la el în birou şi, în cinstea mea, s-a îmbrăcat în costum. (...) Şi m-a întrebat dacă vreau să fiu eu preşedintele Gelsor. O asemenea abrodare simplă şi tranşantă m-a sedus?.

IOANA MARIA VLAS A FOST ELIBERATĂ DIN AREST

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close