Antena 3 CNN Politică Firea: PNL a guvernat pe datorie, n-a fost capabil să genereze venituri. Iohannis şi liderii Dreptei se bat ca chiorii pe ciolan şi funcţii

Firea: PNL a guvernat pe datorie, n-a fost capabil să genereze venituri. Iohannis şi liderii Dreptei se bat ca chiorii pe ciolan şi funcţii

Gabriela Firea, prim-vicepreşedinte PSD, spune că România riscă să trăiască din nou "blestemul" guvernării CDR din anii `90, caracterizat printr-o sărăcie a populației.

Firea: PNL a guvernat pe datorie, n-a fost capabil să genereze venituri. Iohannis şi liderii Dreptei se bat ca chiorii pe ciolan şi funcţii
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    17 Dec 2020   •   12:45

În plus, mai spune Firea, datoria publică la noi a făcut un "salt gigantic" şi cel mai bine ar fi să avem cât mai repede un guvern competent.

"România riscă să retrăiască blestemul guvernării dezastruoase a CDR din anii 90, cu inflație uriașă, devalorizare abruptă a monedei naționale, sărăcire accelerată a populației. 

Gabriela Firea: Datoria publică, noi recorduri nefaste

Despre datoria publică – noi recorduri nefaste. Pentru România este imperativ să aibă cât mai repede un guvern cât mai competent posibil. 

Datoria publică a ajuns la niveluri critice și în scurt timp robinetul împrumuturilor galopante va începe să se închidă.

Datoria publică a atins 44% din PIB – un salt gigantic de aproape 10 puncte procentuale față de nivelul la care a lăsat-o PSD anul trecut.

Practic, PNL a guvernat pe datorie, n-a fost capabil să facă economia să funcționeze și să genereze venituri.

Până la finalul anului se va atinge pragul de 45% pondere în PIB a datoriei publice și următorul ministru al Finanțelor este obligat să prezinte un raport justificativ și propuneri pentru menținerea datoriei la un nivel sustenabil.

În scurt timp se strânge robinetul împrumuturile excesive.

Firea: În loc să se gândească la binele oamenilor, Iohannis și liderii Dreptei se bat ca chiorii pe ciolan și funcţii

În loc să se gândească la țară și la binele oamenilor, Iohannis și liderii Dreptei se bat ca chiorii pentru ciolan și pentru functii.

Singura soluție logică, normală, legitimă, capabilă să gestioneze eficient crizele multiple cu care ne confruntăm este o guvernare de uniune națională, condusă de profesorul Rafila.

PSD este singurul partid politic dispus să lase orgoliile politice deoparte şi să colaboreze cu celelalte forţe politice, pentru ca ţara să fie guvernată bine, în cel mai scurt timp", a scris Gabriela Firea, joi, pe pagina de Facebook.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close