Firea, plângere pe numele lui Orban, pentru abuz în serviciu. Îl acuză de corupție și abuz în serviciu, șantaj și cumpărare de voturi

de Andreea Cigolea    |    02 Noi 2020   •   14:35
Firea, plângere pe numele lui Orban, pentru abuz în serviciu. Îl acuză de corupție și abuz în serviciu, șantaj și cumpărare de voturi

Gabriela Firea îl acuză pe Ludovic Orban de corupție și abuz în serviciu, șantaj și cumpărare de voturi pentru că nu a alocat bani Capitalei: „Ne gândim foarte serios să depunem plângere”.

”Premierul a anunțat, în dispreț total față de cetățeni, că recunoaște că a subfinanțat Primăria București doar pentru a câștiga politic candidatul dreptei unite. Ceea ce a recunoscut premierul are conotație juridică. Sunt mai multe încălcări ale legislației. Îl transformă pe Ludovic Orban direct în inculpat pentru cel puțin trei infracțiuni - corupție și abuz în serviciu, șantaj și cumpărare de voturi. Este inacceptabil ca un prim-ministru al României să lipsească de resurse cetățenii unui oraș doar pentru a avea avantaje politicve. Ne dorim ca instituțiile statului să reacționeze și să sancționeze faptele încă prim-ministrului Orban”, spune Gabriela Firea.

Ea precizează că a discutat cu avocații.

”Ne gândim foarte serios să depunem plângere”, adaugă fostul primar general al Capitalei.

Gabriela Firea, 5 întrebări la adresa PNL: Nu putem merge pe încredere cu acest guvern

”Dacă nu au nimic de ascuns față de români, de ce nu publicā proiectul de buget? De ce nu pun bugetul în transparență decizională așa cum prevede legea? Ce au de ascuns? De ce le e frică să vină cu bugetul înainte de alegeri? Ce nu trebuie să afle alegătorii despre intențiile PNL pentru anul viitor? Ei zic declarativ, înainte de alegeri, că nu vor majora taxele. Nu îi doare gura să mai mintă încă o dată, la fel cum au mințit când spuneau că vor respecta legea cu majorările de pensii, că vor dubla alocațiile de la 1 august, după ce tot ei le-au amânat, că nu se vor atinge de banii prevăzuți pentru majorările de salarii pentru profesori. Au fost numai minciuni, de sus, până jos. Nu putem merge pe încredere cu acest guvern. Oamenii nu mai au încredere. Să vină cu cifrele, pentru că nu pot minți cu cifrele. Nu îi vom lăsa să secretizeze bugetul înainte de alegeri” explică Firea.

x close