Antena 3 CNN Politică Firea răspunde la atacul lui Ponta: Poate fi acuzat de abuz în serviciu

Firea răspunde la atacul lui Ponta: Poate fi acuzat de abuz în serviciu

Firea răspunde la atacul lui Ponta: Poate fi acuzat de abuz în serviciu
Sursa foto: Foto: Facebook/Gabriela Firea
de M.Z.    |    17 Iun 2017   •   23:42

Primarul general Gabriela Firea a declarat, sâmbătă seara, că Victor Ponta poate fi acuzat de abuz în serviciu pentru declaraţiile făcute de la tribuna Palatului Victoria şi pe Facebook, ea punctând că "secretarul general al Guvernului nu are voie să facă politică şi să transmită mesaje politice". 

"Eu ştiam că secretarul general al Guvernului, care este, cel puţin aşa se consideră domnia sa, domnul Victor Ponta, cel mai înalt funcţionar public din ţară, nu are voie să facă politică, să transmită mesaje politice. Practic, secretarul general al Guvernului trebuie să îşi îndeplinească doar atribuţiile din fişa postului, potrivit legii 188 din 1999 privind statutul funcţionarului public. Deci, practic, pentru declaraţiile politice de astăzi de la tribuna Palatului Victoria şi de pe Facebook, pentru că aşa a dorit să se prezinte, poate fi acuzat de abuz în serviciu", a susţinut Gabriela Firea, la România TV. 

Referindu-se la recomandarea făcută de Victor Ponta pe pagina de Facebook, "să ia o pauza din propaganda politică de la televiziuni şi să îşi facă datoria faţa de cetăţenii Bucureştiului, conform fişei postului", Firea a spus că nu îi înţelege atitudinea şi o pune, poate, pe seama faptului că este prea tensionat. 

"Dacă ar fi vrut să se implice pentru aplanarea unor probleme din Bucureşti putea să o facă în calitate de prim-ministru. Nu îi înţeleg atitudinea din această seară, o pun poate pe seama faptului că, poate, este prea tensionat", a mai spus Gabriela Firea. 

Totodată, ea a susţinut că premierul Sorin Grindeanu şi Victor Ponta "au vrut să preia putere numai prin ilegalităţi, dar, după votul din Parlament, avocaţii, juriştii partidului vor face toate cele necesare pentru a restabili legalitatea". 
 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close