Antena 3 CNN Politică Firea: Vaccinarea extinsă, promisă de Iohannis şi Orban, e simbolică. Dozele nu ajung nici la jumate din personalul medical din prima linie

Firea: Vaccinarea extinsă, promisă de Iohannis şi Orban, e simbolică. Dozele nu ajung nici la jumate din personalul medical din prima linie

Gabriela Firea, prim-vicepreşedinte PSD, spune că vaccinarea extinsă împotriva COVID, promisă de Klaus Iohannis şi Ludovic Orban în campania electorală, s-ar fi transformat în una simbolică.

 Firea: Vaccinarea extinsă, promisă de Iohannis şi Orban, e simbolică. Dozele nu ajung nici la jumate din personalul medical din prima linie
Sursa foto: Facebook / Gabriela Firea
de Georgiana Adam    |    18 Dec 2020   •   11:45

Prima tranşă de ser împotriva coronavirusului va fi una mică, de 10.000 de doze, care "nu ajung nici măcar pentru jumătate din personalul medical din prima linie", spune Firea.

Firea: Acum se vede cât de umflată a fost gogoașa electorală cu vaccinarea

A doua tranșă însă este aşteptată tot în ianuarie, atunci când ar trebui să primim circa 600.000 de doze.

"Vaccinarea extinsă, promisă de Klaus Iohannis şi Ludovic Orban în campania electorală, s-a transformat într-o vaccinare simbolică! 

Doar 10.000 de doze vor veni în România, adică maximum 5.000 de persoane vor fi vaccinate. Acum se vede cât de umflată a fost gogoașa electorală cu vaccinarea! 

Firea: Dozele nu ajung nici pentru jumătate din personalul medical din prima linie

Dozele nu ajung nici măcar pentru jumătate din personalul medical din prima linie.

Este de neînțeles de ce Iohannis și Orban insistă pe soluția care va putea fi aplicată abia peste multe luni de acum încolo, când ar putea face acum, imediat, rapid, o schimbare radicală privind politica de testare a populației care ar salva vieţi. 

Până să ajungă la populație vaccinul simbolic, pandemia ar putea fi diminuată drastic, iar mulți oameni ar evita îmbolnăvirea și decesul, dacă Guvernul PNL crește semnificativ testările zilnice care ar permite izolarea celor infectați și tratamentul medical timpuriu pentru cei care riscă să dezvolte forme severe ale infecției COVID-19", a scris Gabriela Firea, vineri, pe pagina de Facebook.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea vaccinare Klaus Iohannis
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close