Antena 3 Politică Florin Cîțu: ”De la 1 iunie se elimină purtatul măștii pe plajă”

Florin Cîțu: ”De la 1 iunie se elimină purtatul măștii pe plajă”

de Andreea Cigolea    |    06 Mai 2021   •   11:48
Florin Cîțu: ”De la 1 iunie se elimină purtatul măștii pe plajă”

Florin Cîțu a făcut anunțul așteptat de toată lumea. Începând cu 1 iuie se elimină obligativitatea purtatului măștilor de protecție pe plajele de pe litoral, însă măsura va fi codiționată de distanțarea șezlongurilor, iar sezonul estival va fi deschis în două etape.

”Să putem să fim pe litoral, pe plajă, fără mască, să putem să fim la restaurant la capacitate maximă în anumite condiții, la hotel la fel. Am discutat mai multe măsuri. Di partea industriei (Horeca - n.r.) am primit mai multe propuneri și soluții foarte bune pe care le vom pune mâine (vineri - n.r.) pe agenda comitetului interministerial. Promisiunea mea e că vom avea aceste soluții la timp aprobate, ca să putem să începem de la 1 iunie o primă etapă de relaxare, apoi de la 1 august o altă etapă. Toată lumea a înțeles că nu putem să redeschidem total de la 1 iunie”, spune Florin Cîțu, într-o conferință de presă. 

El spune că reprezentanții industriei Horeca susțin campania de vaccinare.

”Cred că pentru 1 iunie putem să vorbim deja de eliminarea purtatului măștii pe plajă. Însă aici este un cosens, am venit cu o condiție - o distanțare pe plajă între șezlonguri, cu care industria e de acord”, conchide premierul.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close