Antena 3 CNN Politică Criteriile pe care trebuie să le îndeplinească viitorul ministru al Sănătăţii. Cîțu: În funcţie de ele, voi face nominalizarea

Criteriile pe care trebuie să le îndeplinească viitorul ministru al Sănătăţii. Cîțu: În funcţie de ele, voi face nominalizarea

Premierul Florin Cîţu a făcut, vineri, portretul-robot al viitorului ministru al Sănătăţii. Acesta trebuie să fie fără nepotisme, fără probleme penale și cu profesionalism.

Criteriile pe care trebuie să le îndeplinească viitorul ministru al Sănătăţii. Cîțu: În funcţie de ele, voi face nominalizarea
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    16 Apr 2021   •   15:55

"În funcție de aceste trei criterii, voi face nominalizarea", a spus, vineri, şeful Guvernului.

"Am propus imediat cu revocarea domnului ministru și propunerea de interimar. Mi se părea normal să meargă către vicepremier (Dan Barna - n.r.) care este coordonatorul Ministerului Sănătății. 

Cîţu: Am spus de fiecare dată - caut trei atribute

A fost refuzată această responsabilitate și atunci mi-am asumat eu această responsabilitate, pentru că România nu-și permite astăzi, în plină luptă cu pandemia, să nu aibă un ministru al Sănătății", a replicat Florin Cîțu.

Totodată, al a spus că portofoliul Sănătății rămâne la USR-PLUS.

"Aștept nominalizarea unui ministru cât mai curând. În protocolul coaliției se spune foarte clar ce așteptări avem de la un ministru, oricare ar fi acela. 

Personal, am spus de fiecare dată - caut trei atribute, trei caracteristici clare pentru o persoană pentru care voi pune semnătura: fără compromis sau fără nepotisme, fără conflict de interese, fără probleme penale și cu profesionalism. În funcție de aceste trei criterii voi face nominalizarea", conchide Cîțu.

Surse: Întâlnire Barna-Iohannis. Ce nume sunt în cărţi pentru Ministerul Sănătăţii

Secretarul de stat de la Ministerul Sănătăţii, Ioana Mihailă, şi deputatul Adrian Wiener sunt acum în cărţi pentru a prelua portofoliul de la Ministerul Sănătăţii. 

Variantele amintite mai sus au fost discutate într-o întâlnire de taină între preşedintele Klaus Iohannis şi liderul USR, Dan Barna. 

Preşedintele social-liberalilor s-a întâlnit, vineri, la Sibiu, cu președintele Klaus Iohannis, potrivit unor surse Antena 3, iar cei doi au discutat scenariile crizei politice în care ne aflăm și variantele de ieșire din impas.

Întâlnirea vine în contextul în care USR-PLUS cere schimbarea din funcția de premier a lui Florin Cîțu, după ce şeful Guvernului l-a revocat din funcția de ministru al Sănătății pe Vlad Voiculescu.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu Klaus Iohannis
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close