Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu este presat să rezolve problema termoficării. 27 de primării cer peste 2,8 miliarde de lei

Florin Cîțu este presat să rezolve problema termoficării. 27 de primării cer peste 2,8 miliarde de lei

Florin Cîţu trebuie să rezolve urgent problema termoficării. În şedinţa de Guvern de astăzi, premierul demis ar trebui să împărtă banii către primari, necesari pentru a acoperi cheltuielile cu căldura. În total, 27 de municipii cer peste 2,8 miliarde de lei.

New Project - 2021-11-08T093807.701
florin citu bani termoficare primarii Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    Silvian Trandafir    |    08 Noi 2021   •   09:46

În ziua în care Florin Cîțu va avea ultimele negocieri cu formațiunile politice pentru găsirea unei majorități, Guvernul interimar ar trebui să aibă în vedere situația celor 27 de municipii care cer cu disperare bani pentru cheltuielile de termoficare.

Primarii celor 27 de municipii cer, la rectificarea bugetară, 2,8 miliarde de lei.

De această dată, de împărțirea banilor vor beneficia și primarii PSD.

Cea mai mare alocare o cere primarul general al Capitalei, Nicusor Dan: peste 1,1 miliarde de lei.

Pe următoarea poziție se află Timișoara, care cere 366 milioane de lei și Iași cu 316 milioane de lei.

Dacă situația nu este rezolvată cât mai repede, sute de mii de români riscă să rămână fără căldură în această iarnă din cauza imposibilității de acoperire a costurilor de termoficare de către primării.

Numărul celor abonați la sistemul de termoficare este de un milion persoane fizice, 11.000 de persoane juridice și 2.498 de instituții publice.

Săptămâna trecută, premierul a avut o întrevedere cu primarii pe acest subiect, iar apoi a avut o întâlnire și cu primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Marți va avea loc o ședință de Guvern pentru prelungirea stării de alertă, dar pe ordinea suplimentară ar putea să fie introdusă și plata banilor pentru primării.

Înainte de ședința de Guvern va avea loc și o ședință CNSU.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu termoficare
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close