Antena 3 CNN Politică Cîțu, mesaj subtil pentru Cioloș. Cum a venit îmbrăcat la întâlnirea cu liderul USR-PLUS

Cîțu, mesaj subtil pentru Cioloș. Cum a venit îmbrăcat la întâlnirea cu liderul USR-PLUS

Florin Cîțu a atras privirile tuturor, miercuri după-amiază, când a ajuns la sediul PNL pentru a lua parte la întâlnirea decisivă cu Dacian Cioloș și Kelemen Hunor. Și asta pentru că liderul liberal nu avea o ținută în acord cu importanța momentului, ci era îmbrăcat cu o geacă de piele, purta o șapcă pe cap și părea foarte relaxat.

Cîțu, mesaj subtil pentru Cioloș. Cum a venit îmbrăcat la întâlnirea cu liderul USR-PLUS
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    13 Oct 2021   •   17:16

Discuția are loc în trei: Florin Cîțu, Dacian Cioloș și Kelemen Hunor. Urmează să aflăm care sunt condițiile pe care le va pune pe masă pentru a reface majoritatea PNL-USR-UDMR. Kelemen Hunor spunea înainte de această întâlnire că nu este foarte optimist.

Cei de la PNL s-au întrunit marți seară în ședință, iar informațiile arată că mai mulți lideri PNL nu susțin o guvernare alături de Dacian Cioloș. Pe de altă parte, există lideri importanți ai Partidului Național Liberal care văd o soluție în acest moment un guvern de coaliție condus de liderul USR, evident, pentru a-și negocia cele mai bune portofolii și pentru a-l lăsa pe Dacian Cioloș pentru a răspunde pentru aceste crize din România.

"Liberalii consideră că ei trebuie să dea premierul, dar la Palatul Cotroceni nu au venit cu o propunere de premier, asta pentru că președintele Klaus Iohannis, spun surse politice, i-ar fi transmis lui Florin Cîțu că e bine ca în acest moment să nu facă o astfel de propunere", a spus reporterul Antena 3 Xenia Croitoru.

Dacian Cioloș lucrează la un guvern format doar din membri USR - surse

Potrivit surselor Antena 3, liberalii ar urma să anunțe faptul că nu va fi susținut de către PNL un guvern condus de liderul USR Dacian Cioloș și nici că va fi votat în Parlament de senatorii sau deputații liberali un astfel de executiv cu Dacian Cioloș în frunte.

Este o ședință care ar trbuie să dureze destul de puțin, pentru că este o ședință mai mult informală, susțin surse politice.

"Rămâne de văzut care va fi mesajul lui Kelemen Hunor, dar și cel al lui Dacian Cioloș pentru că aceștia ar ști deja că nu se poate forma un Executiv cu susținerea liberalilor și cei din USR-PLUS vor trebui să caute susținere în alte formațiuni politice pentru a se ajunge la votul din Parlament, asta pentru că au nevoie, ca și la moțiunea de cenzură, de 234 de voturi, adică jumătate plus unu din numărul total de parlamentare care să învestească un executiv în Parlament, iar în acest moment cei din USR se pot baza doar pe parlamentarii proprii", a explicat reporterul Antena 3 Xenia Croitoru, la Decisiv.

 

 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu PNL Klaus Iohannis
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close