Antena 3 CNN Politică Florin Cîţu îşi preia atribuţiile de ministru interimar al Finanţelor

Florin Cîţu îşi preia atribuţiile de ministru interimar al Finanţelor

Prim-ministrul Florin Cîţu îşi va prelua, vineri seară, atribuţiile de ministru interimar al Finanţelor, informează Biroul de presă al Guvernului.

Florin Cîţu îşi preia atribuţiile de ministru interimar al Finanţelor
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    09 Iul 2021   •   21:22

"Prim-ministrul Florin Cîţu îşi va prelua în această seară atribuţiile de ministru interimar al Finanţelor. Preluarea atribuţiilor se va face la sediul Guvernului României. Din această nouă funcţie, de ministru interimar, premierul a solicitat de la Ministerul Finanţelor execuţia bugetară pe toate capitolele la fiecare minister şi instituţie publică, pentru fiecare lună, precum şi cheltuielile de personal.

Prim-ministrul a solicitat şi situaţia proiectelor de investiţii la cinci luni şi cât mai repede, la şase luni. Săptămâna viitoare vor avea loc mai multe întâlniri pentru a debloca proiectele întârziate de la Ministerul Finanţelor", a precizat sursa citată.

Florin Cițu nu exclude remanierea altor miniștri din Guvernul său: "Vor urma și alte evaluări. Când voi avea rezultatele, voi anunța"

După ce l-a remaniat, joi, pe ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, premierul spune că așteaptă rezultatele altor evaluări ale miniștrilor din cabinetul său și apoi va anunța dacă schimbă și alți membri.

Întrebat dacă sunt gata și alte evaluări și dacă vor fi demiși și alți miniștri, acesta a răspuns:

"Când voi avea rezultatele, voi anunța. Ceea ce spun, aia și fac. Am spus că fac evaluarea. Vor urma și celelalte. Astăzi voi prelua atribuțiile ministerului Finanțelor Publice. Sunt câteva proiecte care sunt întârziate. Deja marți am câteva întâlniri la Guvern, cu mai multe instituții pentru a le demara."

Prim ministrul a dat de înțeles că rezultatele de la ministerul de Finanțe nu s-au datorat ministrului remaniat, Alexandru Nazare, și că acesta ar fi întârziat anumite proiecte asumate de Guvern.

"Măsurile pe care le-a luat acest Guvern și modul în care am acționat în ultimul an și jumătate au făcut să crească veniturile la buget. Aici sunt implicați mai mulți factori. Sunt proiecte care sunt întârziate, le veți în perioada următoare accelerate. Sunt lucruri pe care ni le-am asumat și prin PNRR și prin Programul de Guvernare și care nu trebuie să fie întârziate."

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu ministru intermar
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close