Antena 3 CNN Politică Prima reacție a lui Florin Cîțu după nominalizarea pentru funcția de prim-ministru

Prima reacție a lui Florin Cîțu după nominalizarea pentru funcția de prim-ministru

Florin Cîțu a făcut, miercuri seară, la sediul PNL, o prima declarație după ce Biroul Politic Naţional al PNL a decis prin vot ca el să fie propunerea liberalilor pentru funcția de prim-ministru.

Prima reacție a lui Florin Cîțu după nominalizarea pentru funcția de prim-ministru
Sursa foto: Antena 3
de Dan Gabor    |    09 Dec 2020   •   19:13

"În primul rând, vreau să le mulțumesc colegilor din Partidul Național Liberal pentru încredere. Pentru mine este o onoare aceastaă nominalizare și, bineînțeles, în perioada următoare obiectivul principal este să formăm această majoritate parlamentară pentru a avea cât mai repede un guvern votat și să pornim, pentru că este nevoie de un guvern cât mai repede.

Mulțumesc domnului președinte, mulțumesc colegilor mei și ne vom vedea zilele următoare când vor începe discuțiile pe majoritatea parlamentară", a spus Florin Cîțu.

Ministrul de finanțe, Florin Cîțu, a fost votat de membrii BPN al PNL pentru a fi propunerea formațiunii de premier. A existat o singură abținere.

Florin Cîțu a fost, miercuri seară, la Palatul Cotroceni pentru a purta o discuție cu președintele Klaus Iohannis asta după ce fostul premier Ludovic Orban s-a întâlnit, la rândul său, cu Iohannis.

Biroul Politic Naţional al PNL s-a reunit, miercuri seară, începând cu ora 18.00 în sistem de videoconferinţă, potrivit unui anunţ al partidului. Cu această ocazie, liberalii au validat propunerea de premier în viitorul Guvern care se va forma în jurul PNL, alături de USR-PLUS şi UDMR.

Reacția PSD, după propunerea liberalilor de premier

PSD a avut, miercuri seară, o primă reacție, după ce liberalii au decis ca ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, să fie propunerea PNL pentru funcția de prim-ministru

"Ca să încep cu o glumă, cum ar spune Divertisul, sunt 'sidefat' de ce aud. Cred că domnul Cîțu va fi candidatul de 'era să fie premier a doua oară'. Dânsul nu are cum să fie premier în niciun film. Și să nu uităm că acea candidatură la mișto a fost cu scopul clar știind cât este de antipatizat, a fost propus special pentru a cădea acel Guvern și a merge la anticipate.

Nu a avut alt scop să fie propus atunci și nu fost creionat niciun guvern. În acest moment, în afară de faptul că poate să-i luăm în serios pe liberali, asta ne spune un lucru extrem de trist despre acest partid care, prin niște ironii ale istoriei pe care le trăim cu toții, ajunge să dea un premier ca Orban și acum unul precum Cîțu. Să nu uităm că dânșii nu au resursă umană", a spus Lucian Romașcanu, în Ediția Specială moderată de Sabina Iosub.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu Klaus Iohannis
Parteneri
Regele Charles al III-lea, primit de Klaus Iohannis la Cotroceni: "Nu ştiam că sunt primul"
x close