Antena 3 CNN Politică Foştii lideri, Tăriceanu şi Quintus, nedoriţi de Antonescu ca membri de drept în viitoarea conducere PNL

Foştii lideri, Tăriceanu şi Quintus, nedoriţi de Antonescu ca membri de drept în viitoarea conducere PNL

Foştii lideri, Tăriceanu şi Quintus, nedoriţi de Antonescu ca membri de drept în viitoarea conducere PNL
Sursa foto: Cãlin Popescu Tãriceanu
23 Feb 2010   •   17:26

Foştii lideri de partid, precum Mircea Ionescu Quintus şi Călin Popescu Tăriceanu nu vor mai face parte din viitoare strctură de conducerea a PNL. Actualul preşedinte liberal, Crin Antonescu are de gând să impună această interdicţie la viitorul Congres. Măsura ar urma să fie extinsă şi în cazul liderilor unor organizaţii interne de partid precum TNL şi Organizaţia de Femei. Potrivit lui Antonescu, în formula de conducere aleasă pe sistem de moţiuni "nu mai există membri de drept".
"E valabil şi pentru preşedintele TNL, pentru liderul Organizaţiei de Femei şi pentru alte structuri ale PNL. Aceste structuri există, funcţionează, liderii lor au evident o importanţă şi fac parte oricum din CNEx şi Delegaţia Permanentă şi marile decizii politice se iau acolo şi nu în echipa asta a preşedintelui în BPC şi nu e niciun fel de inconvenient ca toţi sau unii din foştii preşedinţi ai PNL să fie în această echipă dacă doresc sau acceptă. Dar, de drept, nu poate să fie, pentru că ea exprimă o voinţă a candidatul la preşedinţie şi a membrilor echipei de a se asocia şi de a-şi asuma un anumit proiect, pentru că nu poţi să-ţi asumi de drept un anumit proiect", a explicat Antonescu.
Liderul PNL a precizat că din echipa sa vor face totuşi parte mulţi dintre componenţii actualului Birou. "Cred că o bună parte, o majoritate din componenţii actualului Birou se vor regăsi, pentru că sunt oameni care e normal să fie în conducerea partidului, oameni care asumă o asemenea provocare şi se vor regăsi, dar câţi şi cine nu pot să vă spun", a susţinut Crin Antonescu.
În ceea ce-l priveşte pe Călin Popescu Tăriceanu, el a arătat că fostul lider PNL va rămâne liderul grupului parlamentar al deputaţilor, o funcţie "destul de prestigioasă şi de eficace, prin care va putea face politică la vârf pentru PNL".
Antena3.ro

×
Parteneri
Medicul Adrian Marinescu, detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic
x close