Antena 3 CNN Politică A vorbit în Parlament ca la Masa tăcerii. Recompensa primită de Gabriel Petre de la Ponta, după ce a ajutat la căderea propriului guvern

A vorbit în Parlament ca la Masa tăcerii. Recompensa primită de Gabriel Petre de la Ponta, după ce a ajutat la căderea propriului guvern

Aflată la final, actuala legislatură numără mai mulţi parlamentari care în cei 4 ani de mandat s-au simţit în Palatul Parlamentului ca la Masa tăcerii. 

A vorbit în Parlament ca la Masa tăcerii. Recompensa primită de Gabriel Petre de la Ponta, după ce a ajutat la căderea propriului guvern
Sursa foto: Hepta
de Narcis Popescu    |    30 Oct 2020   •   11:21

Gabriel Petre nu s-a remarcat deloc atunci când a fost vorba de intervenţii la tribuna plenului. Dar a încercat să compenseze la capitolul legi semnate. 

Se declară un om al faptelor, deşi una dintre faptele care l-au evidenţiat în acest mandat a fost votul pentru dărâmarea Guvernului Dăncilă, când era în PSD. 

Gabriel Petre a vorbit în plen 3 minute pe an

Depunerea jurământului i-a luat lui Gabriel Petre 43 de secunde, iar până la finalul legislaturii, a mai intervenit încă 11 minute, astfel că, potrivit calculelor făcute de colegii noştri de la Politikix, deputatul a vorbit, în medie, cam trei minute pe an. 

În medie, înseamnă două secunde pe lună, cam cât ţine un strănut. În plus, Petre spune că are bune abilităţi de comunicare.

Deputatul care a vorbit în Parlament ca la Masa tăcerii

Recompensat de Ponta, după ce a ajutat la căderea propriului guvern

În schimb, s-a făcut vizibil atunci când a dat un vot pentru căderea Guvernului Dăncilă, adică propriul guvern, la vremea respectivă. Pentru această mişcare, a fost răsplătit cu un loc în partidul lui Victor Ponta. Aşa se face că azi, el candidează ca senator la Buzău, din partea Pro România.

În trecut, el a fost viceprimar la sectorul 6 şi ministru în guvernarea PSD, la Consultare publică şi dialog social.

Printre iniţiativele legislative ale lui Gabriel Petre se numără Legea recunoştinţei între generaţii, o lege controversată, care ar obliga copiii majori apţi de muncă să-şi întreţină şi îngrijească părinţii.
 

×
Subiecte în articol: Gabriel Petre Politikix
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close