Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea activează de urgență spitalul modular înființat. Anunțul primarului general al Capitalei

Gabriela Firea activează de urgență spitalul modular înființat. Anunțul primarului general al Capitalei

Gabriela Firea a decis activarea, in regim de urgenta, a spitalului modular - sectie externa a spitalului Victor Babes - construit in urma cu doua luni de Compania Municipala de Consolidari a Primariei Capitalei, avand in vedere evolutia pandemiei de Covid-19. 

Gabriela Firea activează de urgență spitalul modular înființat. Anunțul primarului general al Capitalei
Sursa foto: Hepta
de Maria Sabu    |    20 Iul 2020   •   21:00

”Venim in sprijinul pacientilor infectati cu virusul Sars-Cov2 si deschidem spitalul modular edificat pe amplasamentul viitorului Spital Metropolitan din zona Pipera. In prima faza, vor fi disponibile 100 din cele 500 de paturi, care compun aceasta unitate medicala. Aici vor putea fi tratati pacientii cu forme usoare. 

Spitalul modular construit de noi ofera pacientilor conditii de cazare moderne, saloane cu 2 locuri, rezerve pentru o singură persoană, baie proprie, aer conditionat si wi-fi. In plus, spitalul beneficiază are o sursă alternativă de electricitate si rețea independenta de canalizare, conform normelor. 

Medicii care vor trata pacientii internati in aceasta unitate medicala provin de la spitalul Victor Babes, iar personalul mediu si auxiliar va fi solicitat de la celelalte spitale din subordinea Primariei Capitalei.In zilele urmatoare se vor incheia contracte pentru curatenie, deseuri biologice si catering. 

Spitalul se va deschide imediat dupa obtinerea avizului DSP Bucuresti.Mentionez ca ASSMB a solicitat Directiei de Sanatate Publica inca de acum doua luni asistenta de specialitate, potrivit legii, pentru a putea pune in functiune cat mai rapid acest spital", spune 

Creste capacitatea paturilor ATI in spitalele administrate de Primaria Capitalei

"Pana acum, cat timp spitalul Colentina a fost spital suport Covid, unitatea medicala a pus la dispozitie 31 paturi ATI, 14 dintre acestea fiind ocupate si acum. Dupa reintrarea spitalului Colentina in circuitul medical normal, unde sunt tratati pacienti cu alte afectiuni, aceasta unitate medicala va suplimenta totusi sectia de terapie intensiva si va pune la dispozitie 6 paturi ATI pentru pacienti covid cu forme mai severe, la care se suprapun si alte afectiuni. Subliniez faptul ca acelasi personal medical existent in sectiile ATI va asigura asistenta medicala si pentru paturile suplimentare. 

Totodata, pacientii cu dubla patologie, afectiuni nefrologice si covid, tratati la Spitalul Carol Davila, au la dispozitie 10 paturi ATI. Spitalul continua sa asigure asistenta medicala permanenta, ceea ce implica eforturi considerabile ale echipei medicale, avand in vedere numarul insuficient de medici ATI".

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea coronavirus spital modular
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close