Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea: "Căldura în case, mai devreme! Ani de zile s-a dat drumul foarte târziu. Se dârdâia toamna târziu în case"

Gabriela Firea: "Căldura în case, mai devreme! Ani de zile s-a dat drumul foarte târziu. Se dârdâia toamna târziu în case"

Gabriela Firea anunță un plan important legat de alimentarea cu căldură a locuințelor, după ce ieri și-a depus candidatura pentru funcția de senator de București.

Gabriela Firea: "Căldura în case, mai devreme! Ani de zile s-a dat drumul foarte târziu. Se dârdâia toamna târziu în case"
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    22 Oct 2020   •   12:25

Gabriela Firea își prezintă principalele obiective, în cazul în care va ocupă funcția de senator de Bucureşti, pentru care și-a depus candidatura miercuri. Într-o postare făcută în această dimineață, pe o rețea de socializare, a abordat problema alimentării cu căldură a locuințelor:

"Căldură în case, mai devreme! Printre primele inițiative parlamentare ca senator de București va fi cea privitoare la modificarea intervalului de timp legal de la care se poate furniza agentul termic. Voi depune imediat după depunerea jurământului un Proiect de lege de amendare a Legii Termoficarii, astfel încât toamna să se poată furniza căldură mai devreme în apartamente și instituțiile racordate, față de cât prevede acum cadrul legislativ. 

Un prim pas în această direcție l-am făcut ca primar general, în 2018 când, la solicitarea noastră, a fost modificată hotărârea de guvern 117/1994. 

Am solicitat atunci modificarea intervalului de timp calculat că referință: media pe 3 zile între orele 20:00 și 6:00, pentru care se așteaptau 10 grade prin lege. 

Anterior, ani de zile, s-a dat drumul foarte târziu la căldură, pentru că intervalul era 18:00 - 6:00. Foarte mare!

Deci, se dârdâia toamna târziu în case

La cererea cetățenilor care îmi scriu și acum că le este frig în case din cauza acestor restricții legale, propun micșorarea și mai mult a acestui interval, cu încă 3 ore, adică de la 22:00 la 5:00 dimineața. 

Astfel încât în momentul în care se resimte deja rece în apartamente și birourile racordate la sistemul centralizat să se poată furniza agentul termic. 

Acest lucru se poate realiza prin lege votată în Parlament, cum am precizat anterior, sau printr-o hotărâre a Guvernului (cadrul legal existent în prezent este art. 117 din H.G. nr. 425/20.07.1994, modificat prin H.G. nr. 337/ 16.05.2018).

Propun, de asemenea, ca persoanele și familiile care cer amânarea livrării agentului termic, din cauza problemelor financiare, să fie sprijinite, astfel încât să nu se îmbolnăvească, stând în frig, în propria casă." a scris Gabriela Firea pe Facebook.

"Nu mă opresc aici!"

Gabriela Firea mai spune că dorește să continue munca depusă în ultimii 4 ani la Primăria Capitalei:

"Nu mā opresc aici. Voi lupta neobosit pentru orașul nostru, pentru țara noastră. Cred că nu conteazā unde te afli și ce loc ocupi, ci doar ceea ce faci concret pentru semenii tāi”, mai scrie Gabriela Firea.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea căldură București
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close