Antena 3 CNN Politică Avertismentul Gabrielei Firea: Primarii de dreapta au început să taie din banii şcolilor

Avertismentul Gabrielei Firea: Primarii de dreapta au început să taie din banii şcolilor

Fostul primar general Gabriela Firea atrage atenţia, într-o postare pe reţelele sociale, asupra faptului că şcolilor li se taie din fondurile alocate, la iniţiativa primăriilor conduse de edili de dreapta.

Avertismentul Gabrielei Firea: Primarii de dreapta au început să taie din banii şcolilor
de Georgiana Adam    |    25 Noi 2020   •   16:20

Concret, Gabriela Firea menţionează situaţia de la Colegiul German Goethe. Ea citează un document intern, publicat în presa centrală de miercuri, din care rezultă că, urmare a unei decizii a primarului Clotilde Armand, achiziţiile din sector au fost suspendate, profesorii văzându-se, astfel, lipsiţi de fondurile necesare pentru achiziţia de tablete.

"Unde e România educată? Iată decizii ale guvernării de Dreapta. Și este doar începutul", avertizează ea, înainte de a posta materialul de presă care descrie situaţia de la Colegiul Goethe şi pe care îl redăm în continuare:

Colegiul German Goethe a rămas fără sute de mii de lei. Achiziţia de tablele, blocată. Clotilde Armand, noul primar al Sectorului 1, a suspendat toate achiziţiile din sector, astfel încât tabletele necesare profesorilor nu pot fi cumpărate. Acest lucru reiese dintr-o informare internă a Consiliului de Administraţie al Colegiului German Goethe.

De asemenea, potrivit informaţiilor furnizate de conducerea şcolii, la cererea primarului, din bugetul şcolii s-au întors în bugetul local 300.000 de lei.

Bugetul şcolii a fost redus prin disponibilizarea unor surse de la bugetul şcolii la bugetul local, la cererea noului primar al sectorului 1. S-a diminuat bugetul de la următoarele capitole: mobilier, încălzire, apă, piese de schimb, internet, materiale, pregătire profesională. În total, conform directoarei Colegiului, s-au disponibilizat 3 miliarde lei vechi, după cum se menţionează în informarea transmisă părinţilor.

Colegiul German Goethe este un liceu din centrul Bucureștiului, localizat ȋn apropiere de Piața Romană. Școală a minorității germane din București, aflată în subordinea Ministerului Educației și Cercetării din România, Colegiul Goethe este singurul liceu din Capitală a cărui limbă principală de predare este germana.

 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close