Antena 3 Politică Avertismentul Gabrielei Firea: Primarii de dreapta au început să taie din banii şcolilor

Avertismentul Gabrielei Firea: Primarii de dreapta au început să taie din banii şcolilor

de Georgiana Adam    |    25 Noi 2020   •   16:20
Avertismentul Gabrielei Firea: Primarii de dreapta au început să taie din banii şcolilor

Fostul primar general Gabriela Firea atrage atenţia, într-o postare pe reţelele sociale, asupra faptului că şcolilor li se taie din fondurile alocate, la iniţiativa primăriilor conduse de edili de dreapta.

Concret, Gabriela Firea menţionează situaţia de la Colegiul German Goethe. Ea citează un document intern, publicat în presa centrală de miercuri, din care rezultă că, urmare a unei decizii a primarului Clotilde Armand, achiziţiile din sector au fost suspendate, profesorii văzându-se, astfel, lipsiţi de fondurile necesare pentru achiziţia de tablete.

"Unde e România educată? Iată decizii ale guvernării de Dreapta. Și este doar începutul", avertizează ea, înainte de a posta materialul de presă care descrie situaţia de la Colegiul Goethe şi pe care îl redăm în continuare:

Colegiul German Goethe a rămas fără sute de mii de lei. Achiziţia de tablele, blocată. Clotilde Armand, noul primar al Sectorului 1, a suspendat toate achiziţiile din sector, astfel încât tabletele necesare profesorilor nu pot fi cumpărate. Acest lucru reiese dintr-o informare internă a Consiliului de Administraţie al Colegiului German Goethe.

De asemenea, potrivit informaţiilor furnizate de conducerea şcolii, la cererea primarului, din bugetul şcolii s-au întors în bugetul local 300.000 de lei.

Bugetul şcolii a fost redus prin disponibilizarea unor surse de la bugetul şcolii la bugetul local, la cererea noului primar al sectorului 1. S-a diminuat bugetul de la următoarele capitole: mobilier, încălzire, apă, piese de schimb, internet, materiale, pregătire profesională. În total, conform directoarei Colegiului, s-au disponibilizat 3 miliarde lei vechi, după cum se menţionează în informarea transmisă părinţilor.

Colegiul German Goethe este un liceu din centrul Bucureștiului, localizat ȋn apropiere de Piața Romană. Școală a minorității germane din București, aflată în subordinea Ministerului Educației și Cercetării din România, Colegiul Goethe este singurul liceu din Capitală a cărui limbă principală de predare este germana.

 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close