Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea: PNL a evoluat de la ministrul 'Grindă' la ministrul 'Tablă'!

Gabriela Firea: PNL a evoluat de la ministrul 'Grindă' la ministrul 'Tablă'!

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea comentează situaţia Partidului Naţional Liberal, al cărui membru marcant, fost ministru al mediului, Costel Alexe, este vizat de DNA pentru luare de mită.

Gabriela Firea: PNL a evoluat de la ministrul 'Grindă' la ministrul 'Tablă'!
de Georgiana Adam    |    04 Ian 2021   •   16:30

"În timp ce se plângea la TV de poluarea din Bucuresti - dar nu făcea nimic concret, ca ministru al mediului, pentru a o combate - dl. Costel Alexe se ocupa de treburi 'personale'. Tot el si ai lui ţipau peste tot : 'fără penali în funcţii publice'. Deci? Cum rămâne? De la ministrul 'Grindă', penele a evoluat la ministrul 'Tabla'!", a scris Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

 

Costel Alexe, fostul ministru PNL al Mediului, cercetat de DNA pentru o şpagă de 22 tone de tablă

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Parchetului General să îl sesizeze pe preşedintele Klaus Iohannis pentru ca acesta să solicite, conform legii, începerea urmăririi penale a fostului ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor Costel Alexe pentru luare de mită şi instigare la delapidare.

Conform DNA, în perioada martie-aprilie 2020 Alexe ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, produse din tablă, în contul îndeplinirii atribuţiilor ministeriale referitoare la alocarea cu titlu gratuit, către combinatul respectiv, a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră şi la monitorizarea măsurilor luate de compania respectivă pentru închiderea unui depozit de deşeuri neconforme.

Cantitatea de tablă solicitată de ministrul liberal însumează 22 tone şi are o valoare aproximativă de 103.000 lei. Bunurile ar fi fost primite în datele de 23 aprilie 2020 și 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă de-a ministrului.

Întrucât este vorba despre fapte săvârşite în timpul mandatului ministerial, este nevoie, conform legii, de solicitarea preşedintelui României pentru începerea urmăririi penale a fostului membru al Guvernului.

 

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close