Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea, despre premierul Grindeanu: Probabil crede că are un alt "spate" asigurat

Gabriela Firea, despre premierul Grindeanu: Probabil crede că are un alt "spate" asigurat

Gabriela Firea, despre premierul Grindeanu: Probabil crede că are un alt "spate" asigurat
10 Iun 2017   •   22:10

Primarul general al Bucureştiului, Gabriela Firea, a declarat, sâmbătă seară, că premierul Sorin Grindeanu are, probabil, asigurat "alt spate", punctând că, la un moment dat, primul ministru "nu a mai considerat util spatele politic". 

"Nu am date certe şi nu vreau să fac afirmaţii tranşante. Este vorba de o percepţie a mea sau de o sumă de senzaţii pe care ni le lasă la vedere, să spunem, prestaţia premierului, că, la început, a înţeles rolul său, anume că reprezintă o funcţie numită (...) şi a înţeles că trebuie să existe o relaţie puternică cu conducerea partidului (...) pentru a aplica programul de guvernare ad literam. Ulterior, cred că a fost un moment, un declic, în care nu a mai simţit această nevoie. Probabil că a umplut golul lăsat de absenţa, în consultarea sa, cu domnii Dragnea şi Tăriceanu, cu altceva. Rămâne să aflăm ce este acel altceva. Noi îi asiguram (...) spatele. În momentul în care domnia sa nu a mai considerat util spatele politic, înseamnă că are un alt spate, poate", a spus Gabriela Firea la România Tv. 

Întrebată dacă preşedintele Iohannis este acest "spate", Gabriela Firea spus că ar fi păcat ca premierul Sorin Grindeanu să considere mai util sfatul altcuiva decât al celor din partidul său. 

"Păcat, eu sper că nu este aşa, dar păcat dacă consideră că este mai util sfatul altcuiva decât al colegilor de partid. Ar fi păcat. Totuşi, îmi permit să mai fac o mică analiză. Preşedintele ţării a fost subtil de această dată şi a lăsat o portiţă întredeschisă, pentru că a făcut acea afirmaţie: dacă este ceva serios, cu siguranţă voi afla, vom analiza etc. Cu alte cuvinte, până la urmă, nu exclude faptul că, la un moment dat, după finalizarea în maximum două săptămâni a acestei evaluări a activităţii guvernamentale, posibil (...) să se ia o decizie politică în ceea ce priveşte guvernul în totalitatea sa sau în ceea ce priveşte premierul sau anumiţi miniştri. Şi, atunci, constituţional, preşedintele ţării invită partidele la Palatul Cotroceni, se realizează consultări, majoritatea parlamentară prezintă un nou candidat de prim-ministru, preşedintele îl acceptă sau nu", a mai spus primarul Capitalei. 

Referindu-se la o eventuală schimbare a premierului, Gabriela Firea a spus că cel vizat n-ar trebui să caute sprijin în altă parte pentru a rămâne în funcţie, ci trebuie să accepte decizia celor care l-au pus în respectiva funcţie. 

"Este moral să accepţi acea decizie fără resentimente, nu să te duci să ceri spatele şi să ceri sprijinul în altă parte, pentru că nu altcineva te-a trimis în guvern", a mai spus Gabriela Firea. 

În context, Gabriela Firea a mai spus că, mai mult sau mai puţin voalat, Victor Ponta şi Sorin Grindeanu îi reproşează că e în tabăra lui Liviu Dragnea. 

"Doar pentru că (Victor Ponta n.r.) este într-o dispută cu publică cu domnul Liviu Dragnea, nu cred că justifică reacţia la adresa mea şi că a făcut comparaţia cu un personaj politic sau altul. (...) Ce fel de caracter aş avea eu acum dacă i-aş întoarce domnului Dragnea spatele?! Pentru că acest lucru mi se reproşează şi de către domnul Ponta şi de către domnul Grindeanu, voalat, şi de către alţi colegi de partid, că de ce mă plasez eu în aşa-zisa tabără - eu cred că în PSD nu trebuie să avem tabere, trebuie să fim împreună o echipă unită, aşa cum am fost întotdeauna - şi cumva întrebarea aceasta e că de că mă plasez în tabăra domnului Dragnea. Nu, eu nu sunt în nicio tabără, sunt în familia Partidului Social Democrat", a subliniat Firea. 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close