Antena 3 CNN Politică Firea, după ce liberalii au anunţat că au mărit pensiile mai mult ca în Germania: Guvernul PNL s-a rupt cu totul de realitate!

Firea, după ce liberalii au anunţat că au mărit pensiile mai mult ca în Germania: Guvernul PNL s-a rupt cu totul de realitate!

Gabriela Firea, prim-vicepreşedinte PSD, se arată revoltată pe o reţea de socializare că Guvernul PNL se laudă că crescut pensiile mai mult ca în Germania, după ce a spus că o majorare cu 40% ar fi "o nebunie", dar, în schimb, liberalii au acordat facilităţi de miliarde pentru bănci şi corporaţii, refuzând mărirea pensiilor cu procentul prevăzut de lege.

Firea, după ce liberalii au anunţat că au mărit pensiile mai mult ca în Germania: Guvernul PNL s-a rupt cu totul de realitate!
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    10 Noi 2020   •   13:10

"Guvernul PNL s-a rupt cu totul de realitate! A început să se laude că a mărit pensiile în România mai mult decât în Germania! 

Domnilor de la PNL, dacă tot ați adus vorba de Germania, v-ați uitat cât alocă germanii din PIB pentru pensii? 11,8% din PIB! Adică fix nivelul la care ar fi ajuns cheltuielile în PIB cu pensiile din România în 2022, dacă voi, cei de la PNL, nu ați fi încălcat legea și nu ați fi tăiat majorările pentru pensionari! 

Firea: Dacă tot vă comparați cu Germania, spuneți că pensia medie acolo e 1.609 euro

Dar dacă tot vă comparați cu Germania, spuneți și cât e pensia medie acolo. Vă spun eu: 1.609 euro, înainte de majorare! 

Mai comparați cu România care are a doua cea mai mică pensie medie din UE, de doar 322 de euro?

Iar dacă puneți și inflația de -0,4% în Germania, față de 2,1% în România (unde avem creșteri mult mai mari pe coșul de subzistență al pensionarilor) veți constata că cei 14% din România valorează mai puțin decât cei 3,8% din Germania!

Firea: Cum le promiteați pensionarilor în campanie că veți majora pensiile?

Și când susțineți că ar fi fost "o nebunie" creșterea de 40% prevăzută în Legea pensiilor, amintiți-vă cum le promiteați pensionarilor în campania de la prezidențiale că veți crește pensiile așa cum e prevăzut în lege! 

Că și acum, tot în campanie suntem! Cu ce îi mai mințiți? Că nu le majorați TVA-ul? Că nu faceţi acord cu FMI? Cine vă mai crede?

Ați găsit bani pentru a tăia taxe de miliarde pentru bănci și pentru marile corporații din asigurări și energie, dar pentru pensionari repetați într-una că "nu sunt bani!". 

Era datoria voastră să găsiți bani, să creșteți veniturile, că voi guvernați!

În mai 2020, 40% dintre pensionarii din România trăiau cu pensii mai mici de 1.000 de lei/lună, iar diferența până la două treimi aveau până în 1.500 lei. Vi se pare suficientă creșterea cu 14%? 

Firea: Voi, parlamentarii PNL, ați fi dispuși să trăiți cu 1.000 de lei +14% pe lună?

Voi, parlamentarii PNL, ați fi dispuși să trăiți cu 1.000 de lei +14% pe lună?

Iar când mai ieșiți cu obrazul gros să spuneți că "nu e sustenabil" să dați pensii decente pentru pensionari, gândiți-vă ce le transmiteți tinerilor care se gândesc să plece la muncă în străinătate! 

Cum să rămână în România, dacă tot ce le promiteți voi după munca de o viață este doar o pensie de mizerie?!", a scris Gabriela Firea, marţi, pe pagina sa de Facebook.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea pensii
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close