Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea confirmă moțiunea simplă a PSD la adresa ministrului Economiei Claudiu Năsui: "Trebuie să plece!"

Gabriela Firea confirmă moțiunea simplă a PSD la adresa ministrului Economiei Claudiu Năsui: "Trebuie să plece!"

"Bătaia de joc a ministrului economiei, Claudiu Năsui, la adresa a peste 27.000 de firme românești, nu poate rămâne nesancționată! Trebuie să plece!", a scris Senatoarea PSD, Gabriela Firea, joi seara, pe pagina sa de Facebook.

Gabriela Firea confirmă moțiunea simplă a PSD la adresa ministrului Economiei Claudiu Năsui:  "Trebuie să plece!"
Sursa foto: Facebook/ Gabriela Firea
de Georgiana Adam    |    18 Feb 2021   •   22:05

"Bătaia de joc a ministrului economiei, Claudiu Năsui, la adresa a peste 27.000 de firme românești, nu poate rămâne nesancționată! Pentru haosul instituțional provocat din cauza incompetenței sale, pentru tentativa de fraudă masivă care a subminat un sprijinul destinat IMM-urilor, pentru seria scandalurilor pe care le-a provocat, ministrul Claudiu Năsui trebuie să plece!" a scris Gabriela Firea, joi.

"Motiunea simplă a PSD la adresa ministrului Claudiu Năsui denunță:

Frauda căreia i-au căzut victime 27.000 de mii de firme.

Așa zisa plângere penală făcut de ministrul Năsui la DNA pentru ” suspiciuni de fraudă la granturile de 550 de milioane de euro”  nu reprezintă decât o tentativă disperată de deturnare a atenției și de mascare a faptului că atât el, cât și un apropiat al său, au avut acces și au intervenit pe platforma informatică destinată înscrierii firmelor care voiau să aplice pentru Măsura 3 – granturi nerambursabile de până la 200.000 de euro/companie." a mai scris aceasta. 

Gabriela Firea: Năsui a dat acces unor persoane străine la documente oficiale și sistemele informatice ale ministerului economiei

"Fapt este că JUMĂTATE dintre proiectele câștigătoare au fost înscrise în ULTIMA ZI, după intervențiile pe platforma informatică a ministrului Năsui și apropiatului său care n-avea niciun drept – respectiv Paul Ene, președinte al USR Sector 4.

Iresponsabilitatea ministrului Năsui care a dat acces unor persoane străine de minister la documente oficiale și sistemele informatice ale ministerului, respectiv lui Paul Ene, președinte USR sect. 4.

Incapacitatea ministrului USR Năsui care se ceartă cu ministrul PNL Popescu și nu reușește, de aproape două luni de la preluarea mandatului, să despartă, legal, ministerul Economiei de ministerul Energiei, fapt ce paralizează activitatea ambelor instituții. 

În proiectele de înființare și organizare, la anexe, sunt trecut aceleași entități și la un minister și la altul, în pofida prevederilor legale clare.
Impostura morală a ministrului Năsui, care a promovat  pe funcții de răspundere colaboratori dovediți ai fostei Securități.

Am discutat acest subiect si cu parlamentarii si consilierii din Bucuresti. Vom vota motiunea impotriva ministrului Nāsui!"

Bătaia de joc a ministrului economiei, Claudiu Năsui, la adresa a peste 27.000 de firme românești, nu poate rămâne...

Posted by Gabriela Firea on Thursday, 18 February 2021

Marcel Ciolacu: ”Există suspiciuni clare de măsluire! Eu mă mir că nu a descins DNA!”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că „există suspiciuni clare de măsluire” în privința Măsurii 3 pentru granturi de investiţii: „Eu mă mir că nu a descins DNA”.

„Dl. Năsui... Au depus 27.000 de companii românești. A venit un ministru - care e un om de bun simț, dar funcția l-a doborât. Plus că există suspiciuni clare de măsluire. Prima oară le-au spus că primul venit, primul servit. Au fost serviți ultimii, după ce dl. Năsui a avut cont de administrator și a putut să intervină într-o procedură de selecție pe bani europeni.

Eu o să depun moțiune și vreau să văd cum USR nu va vota împotriva unui ministru care are o suspiciune clară că a făcut un caz de corupție. Presupun că DNA deja s-a autosesizat și OLAF. Eu mă mir că nu a descins DNA”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit Mediafax. 

Claudiu Năsui a depus plângere penală la DNA

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a depus joi o plângere penală la DNA, în cazul suspiciunilor de fraudă la accesarea granturilor pentru investiţii acordate IMM-urilor din fonduri europene.

În acest caz, este vorba despre un program în valoare de peste 500 de milioane de euro. 

Plângerea penală depusă joi dimineaţă de Năsui la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) este una in rem, fiind legată de suspiciunile pe care le are în ceea ce priveşte acordarea granturilor pe măsura 3.

Este vorba depre un program cu o finanţare totală în valoare de peste 550 de milioane de euro, bani nerambursabili care ar fi trebuit acordaţi firmelor afectate de pandemie.

Este un întreg scandal pe acest subiect, după ce ministrul Economiei a avut un cont personal de administrator pe această platformă, prin care micii investitori puteau obţine granturi nerambursabile. 

El a spus recent, la Antena 3, că a folosit o singură dată acest cont de administrator pe platformă şi asta doar pentru a vedea care este stadiul de finanţare pe alte granturi europene.

În mod normal, conturile de administrator sunt folosite doar de directorii de departamente din Ministerul Economiei.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea PSD claudiu nasui
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close