Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea: Politica de sănătate publică a actualului Guvern e scăparea de sub control a pandemiei

Gabriela Firea: Politica de sănătate publică a actualului Guvern e scăparea de sub control a pandemiei

Gabriela Firea acuză Guvernul Orban că a adus sistemul sanitar românesc în punctul în care pandemia COVID-19 a scăpat de sub control și că politica de sănătate publică a actualului Guvern a fost una haotică.

Gabriela Firea: Politica de sănătate publică a actualului Guvern e scăparea de sub control a pandemiei
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    05 Noi 2020   •   12:25

Într-un mesaj postat joi pe pagina de Facebook, fostul Primar al Capitalei, Gabriela Firea, acuză că politicile publice de sănătate au fost conduse în ultimii ani de partidele de dreapta: "Sănătatea a fost ani de zile pe mâna PNL, PD, PDL.. a dreptei, în general. 15 din ultimii 20 de ani. Nu au pe cine să mai dea vină."

Firea consideră că măsurile luate de Guvernul Orban pot avea că rezultat doar amplificarea haosului și scăparea de sub control a crizei COVID-19

"Politica de sănătate publică haotică a actualului guvern a dus la situația de acum: scăparea de sub control a pandemiei." a scris această în postarea făcută pe rețeaua de socializare

Aceasta a reiterat mesajul pe care l-a tot transmis în ultimele săptămâni. Acela că autoritățile ar fi trebuit să ia măsuri pentru testarea în masă, dacă doreau cu adevărat să combată criza sanitară generată de pandemia COVID-19. 

Gabriela Firea: Repet, să ramână scris, este criminal refuzul Guvernului de a testa gratuit și extins oamenii fără simptome

Mesajul fostului Primar este însoțit și de un clip video pe care și reprezentanții PSD l-au publicat joi pe paginile de Facebook ale organizației. În video președintele Klaus Iohannis este întrebat care este explicația pentru numărul mare de morți din România.

”Explicațiile se găsesc fără a fi mare specialist. Din ultimii 30 de ani, 20 și ceva de ani România a fost condusă de PSD”, este răspunsul lui Klaus Iohannis. 

Social democrații îl contrazic. Aceștia au prezentat cine a coordonat, de fapt, Sănătatea din anul 1991 până în prezent.

În total, PNL a condus Sănătatea 15 ani și 1 lună, spun reprezentanții Partidului Social Democrat. 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close