Antena 3 CNN Politică Geoană: Administraţia prezidenţială trebuie să adapteze strategia de securitate la scutul anti-rachetă

Geoană: Administraţia prezidenţială trebuie să adapteze strategia de securitate la scutul anti-rachetă

Geoană: Administraţia prezidenţială trebuie să adapteze strategia de securitate la scutul anti-rachetă
Sursa foto: Mircea Geoanã
08 Feb 2010   •   14:36

PSD propune o evaluare mai amplă a Strategiei de Securitate Naţională pe fondul posbilităţii găzduirii unor elemente de scut anti-rachetă pe teritoriul naţional, a declarat luni preşedintele formaţiunii, Mircea Geoană.

?Dorim ca recentul anunţ făcut de Administraţia de la Bucureşti cu privire la găzduirea unor elemente de scut anti-rachetă pe teritoriul naţional să conducă, dincolo de elementele obligatorii pentru opinia publică şi pentru decizia Parlamentului, la o evaluare mult mai amplă cu privire la securitatea naţională a României. (...) Domnul Cristian Diaconescu, un om cu multă experienţă în plan internaţional, va coordona pentru această etapă, acest efort din partea noastră?, a precizat liderul PSD, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al formaţiunii.

În opinia lui Geoană, actulul preşedinte, Traian Băsescu ar trebui să prezinte o nouă strategie de securitate naţională cuprivire la ameninţările la adresa securităţii naţionale, respectiv costurile şi implicaţiile în plan regional, european şi transatlantic.

?Considerăm că această decizie a Administraţiei de la Bucureşti, pe care Parlamentul Naţional va trebui s-o aprobe sau s-o amendeze, reprezintă începutul unei conversaţii obligatorii între noi şi cetăţenii României pentru că, atunci când vorbim de elemente atât de importante, este obligatoriu să existe mai multă transparenţă şi o adaptare a strategiei de securitate naţionale la condiţiile nou-create?, a subliniat preşedintele Senatului.

Pentru Geoană la fel de necesare ar mai fi şi dezbaterea rolului serviciilor de informaţii, dar şi a criteriilor pe baza cărora România participă la operaţiuni pe teatre de război în afara teritoriului naţional.

?Cred că este momentul să devenim o ţară europeană şi membră a NATO serioasă?, a conchis liderul PSD.

Antena3.ro

×
Parteneri
O nouă minivacanţă pentru români! Câte zile libere vor avea angajaţii
x close