Antena 3 CNN Politică Geoană: Băsescu doreşte păstrarea guvernului Boc. PSD ar sesiza CCR şi solicită PDL trecerea în Opoziţie

Geoană: Băsescu doreşte păstrarea guvernului Boc. PSD ar sesiza CCR şi solicită PDL trecerea în Opoziţie

Geoană: Băsescu doreşte păstrarea guvernului Boc. PSD ar sesiza CCR şi solicită PDL trecerea în Opoziţie
Sursa foto: Mircea Geoanã
15 Oct 2009   •   14:32

PSD cere PDL recunoaşterea actualului raport de forţe politice şi trecerea în opoziţie şi va analiza posibilitatea sesizării Curţii Constituţionale pentru a se vedea dacă nu există un conflict între instituţii, după anunţarea de către preşedintele Traian Băsescu a noului premier, percepută ca o propunere care adânceşte şi prelungeşte criza, a anunţat joi liderul social-democrat Mircea Geoană. Preşedintele PSD l-a acuzat din nou pe Traian Băsescu că doreşte doar un guvern PD-L. Cât priveşte nominalizarea lui Lucian Croitoru ca prim-ministru, liderul PSD a a apreciat că acesta ar putea fi doar ministru de Finanţe în guvernul Johannis, ca bun specialist în economie.

"Deşi a invocat nevoia de guvern legitim care să funcţioneze în deplinătatea atribuţiilor sale, domnul Băsescu propune un candidat care nu are susţinere în Parlament. Este vorba de un şantaj politic şi constituţional în care scopul real este păstrarea guvernului Boc-Blaga-Videanu-Berceanu până la alegerile prezidenţiale pentru a controla resursele şi pentru a influenţa rezultatul alegerilor", a spus Geoană.

GEOANĂ: BĂSESCU ARUNCĂ ŢARA ÎNTR-UN HAOS TOTAL


Liderul social-democrat a catalogat desemnarea lui Croitoru drept "o formă de bluf politic, pentru că în mod evident nu ai cum să obţii majoritate atunci când reprezinţi exclusiv PDL-ul, care este în acest moment o minoritate de 30% în Parlamentul României ".

Geoană a mai caracterizat numirea preşedintelui ca un act de gravă iresponsabilitate politică, admiţând că există riscul ca împrumutul de la FMI şi Banca Mondială să nu fie trimis la timp, dar nu din cauza partidelor politice, ci a şefului statului, principalul generator de criză.

Antena3.ro

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close