Antena 3 CNN Politică Geoană: Băsescu mai are puţin şi lipeşte afişe pentru Blaga prin Bucureşti

Geoană: Băsescu mai are puţin şi lipeşte afişe pentru Blaga prin Bucureşti

Geoană: Băsescu mai are puţin şi lipeşte afişe pentru Blaga prin Bucureşti
04 Iun 2008   •   12:16

Atac în forţă al social-democraţilor la adresa preşedintelui Traian Băsescu. Dacă până mai ieri, liderii PSD erau divizaţi de viziunile diferite în ceea ce priveşte conducerea partidului, astăzi şi-au găsit un inamic împotriva căruia au făcut front comun. Mircea Geoană, Ion Iliescu şi Adrian Năstase sunt de aceeaşi părere: discursul lui Băsescu de miercuri seară a fost ?inacceptabil?. ?Traian Băsescu este un accident istoric pentru România?, a acuzat fostul premier. Năstase i-a dat o replică dură preşedintelui, despre care a declarat că s-a descoperit anti-comunist după ce a devenit preşedinte.

?Descoperă că este comunist în timpul campaniei electorale, acum descoperă că este anti-comunist?. Social-democratul l-a învinuit pe şeful statului că i-a lăsat baltă pe bucureşteni ?şi a plecat în altă parte, unde îşi aduce aminte, din când în când, că nu are voie să intre nimeni în dosarele secrete ale primăriei?.

Nici Mircea Geoană nu a fost mai blând în aprecieri. ?Apariţia preşedintelui a fost penibilă, ieri, la un post de televiziune?, a acuzat acesta. Mai mult, liderul social-democrat a anunţat că partidul pe care îl conduce pregăteşte o declaraţie prin care va condamna ?maniera în care preşedintele se implică în campania electorală din România?. ?Mai are un pas, şi anume să lipească afişe electorale cu Vasile Blaga prin Bucureşti?, a continuat Geoană.

Ion Iliescu a contraatcat şi el. Preşedintele de onoare al PSD s-a declarat uimit de ?spectacolul uluitor şi lamentabil? al preşedintelui României, pe care l-a acuzat că a apărut ?în rolul de agent electoral al PD-L?. ?Este flagrantă încălcarea rolului său constituţional şi uluieşte patima cu care se implică în campania electorală?, a încheiat Iliescu.

Supărarea social-democraţilor este legată de apariţia de marţi seară, într-o emisiune televizată, a preşedintelui Traian Băsescu. Ocazie cu care liderul de la Cotroceni a pus la zid întreaga conducere a PSD. "Oprescu este păpuşa lui Iliescu", a acuzat Băsescu, continunând şi cu un sfat către fostul şef de stat: "Iliescu trebuia să iasă la pensie să-şi vadă de comunismul lui, în Primăverii".

Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close